Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни традиційно ігнорують перемир’я

Війна з Росією (АТО) 3842 перегляди

Опубліковано - 30.08.2018 21:49 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни традиційно ігнорують перемир’я
Ситуація на фронті: росіяни традиційно ігнорують перемир’я
Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил характеризувалася зниженням напруженості практично на усіх напрямках. Поряд з цим повного припинення вогню зі сторони російських окупаційних військ, обумовленого умовами “шкільного перемир’я”, не відбулось.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього за минулу добу, 29 серпня, противник 18 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Зафіксовано застосування противником мінометів 82 калібру, а також озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зранку противник з гранатометів та стрілецької зброї здійснив обстріли Об’єднаних сил поблизу Кримського та Новотошківського.

Вдень зі стрілецької зброї ворог вів вогонь по захисниках Станиці Луганської, а ближче до опівночі знову влаштував вогневі провокації із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї поблизу Кримського.
Враховуючи порушення ворогом режиму припинення вогню, Об’єднані сили вживали адекватних заходів для забезпечення повного контролю над ситуацією на цьому напрямку.

На Попаснянському напрямку вчора ввечері окупанти із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкрили прицільний вогонь по наших позиціях біля Троїцького. Підрозділи Об’єднаних сил були готові до вогневих провокацій противника та не допустили втрат особового складу і втрати контролю над ситуацією.

Поблизу Світлодарська за минулу добу ворог двічі обстріляв наші позиції зі станкових гранатометів. Обстріли противника не завдали шкоди українським захисникам. Проте Об’єднані сили адекватно реагували на дії противника.

На Горлівському напрямку окупанти з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли захисників Південного, а в районі Новгородського застосували міномет 82 калібру. Втрат на цьому напрямку не допущено.

На Донецькому напрямку зафіксовано один обстріл з гранатометів в районі населеного пункту Новомихайлівка.

Всупереч умовам «шкільного перемир’я», залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом минулої доби тут було зафіксовано 8 випадків ведення окупантами прицільного вогню. Важке озброєння не застосовувалося.

Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Гнутове, Талаківка, Павлопіль, Лебединське та Водяне. Обстріли противник здійснював із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Гнутового та Павлополя окупанти відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

Зважаючи на порушення російськими окупаційними військами зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню, підрозділи Об’єднаних сил на цьому напрямку вживають активних заходів. Втрат не допущено.

Упродовж поточної доби російські окупаційні війська зі станкового гранатомета здійснили один обстріл позицій Об’єднаних сил поблизу Луганського на Світлодарському напрямку. Втрат серед українських захисників немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Російські окупаційні війська всупереч досягнутим домовленостям із припинення вогню в рамках «шкільного перемир’я», здійснюють провокативні обстріли на усіх напрямках в районі проведення операції Об’єднаних сил. Найбільше напруження зберігається на Маріупольському та окремих ділянках Луганського напрямків. Протягом минулої доби втрат не допущено. Об’єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій, збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об’єднаних сил перевірено 11 тисяч транспортних засобів та 11021 особу, 10 із яких затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 7 фактів незаконного обігу наркотичних речовин.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду, крім тимчасово закритого КПВВ "Новотроїцьке", продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисячі осіб та більше 2,5 тисячі транспортних засобів. 45 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

На КПВВ “Станиця Луганська” на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено мобільні телефони. Товар вилучено представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил. Сума оцінки склала 99 000 грн.

Загалом протягом минулої доби вилучено товарів з ознаками контрабанди на суму 123 470 грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт в ряді населених пунктів Донецької та Луганської областей, а також безпечний проїзд та роботу на Донецькій фільтрувальній станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!






Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.