Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російським фейкам вже не вірять

Світ навколо нас 4846 переглядів

Опубліковано - 18.09.2018 09:54 | Всі новини | Версія для друку

Російським фейкам вже не вірять
Російським фейкам вже не вірять
Уряд Нідерландів у відповідь на нові заяви Росії з черговими звинуваченнями в бік України у збитті над Донбасом улітку 2014 року авіалайнера «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 заявив Радіо Свобода, що довіряє натомість результатам розслідування в цій справі міжнародної Спільної слідчої групи, які свідчать про вину Росії.

Як мовиться в заяві уряду Нідерландів для Радіо Свобода, там «узяли до уваги повідомлення у зв’язку з прес-конференцією Міністерства оборони Росії».

«Нідерланди цілковито довіряють виявленим JIT (англійське скорочення назви Спільної слідчої групи – ред.) фактам і зробленим висновкам. Розслідування JIT має щонайвищу підтримку міжнародної спільноти. Уряд твердо вирішив повністю співпрацювати з кримінальним розслідуванням, яке ведуть усі причетні країни, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166», – мовиться в заяві.

Тим часом у Росії її Генеральна прокуратура заявила, що вже передала 17 вересня представникові Нідерландів матеріали про правову допомогу у справі про збиття літака рейсу MH17.

Цього дня в Міністерстві оборони Росії заявили, нібито номери на знайдених біля місця збиття уламках ракети від ЗРК «Бук» свідчать, що вона була вироблена в радянські часи, 1986 року, і з заводу в Підмосков’ї відразу відправлена у військову частину на території України і до Росії більше не поверталася. Також у Москві стверджували, ніби відеозаписи з російським «Буком» на сході України, опубліковані раніше Спільною слідчою групою, були сфальсифіковані.

Ці твердження вже відкинули як неправдиві і «фейкові» в Україні.

А в міжнародній Спільній слідчій групі, що розслідує збиття над Донбасом улітку 2014 року авіалайнера «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, повідомили, що «взяли до уваги» озвучені Міністерством оборони Росії твердження – але у групі нагадали, що попередні заяви Міноборони Росії з цього приводу «неточно викладали факти».

При цьому у групі звернули увагу, що вона ще 2014 року просила Росію надати всю інформацію в цій справі, а відтак у травні 2018-го також окремо запитувала конкретну інформацію щодо номерів, які були на кількох знайдених уламках зенітної ракети. Але, наголосили у групі, і ці, і низку інших запитань до Росії там залишили без відповіді, а в серпні 2018-го Росія письмово заявила, що JIT більше не має звертатися ні з якими додатковими запитами для отримання інформації в цій справі.

Спільна слідча група пообіцяла ретельно вивчити представлені в Росії матеріали, як тільки Росія надасть їх – як група просила ще у травні 2018-го і як вимагає резолюція Ради безпеки ООН 2166.

«Від початку розслідування і до сьогодні JIT завжди ретельно аналізувала і обробляла інформацію, надану Росією. Завдяки цьому Спільна слідча група встановила, що інформація Міністерства оборони Росії, представлена раніше громадськості і надана JIT, неточно викладала факти в кількох моментах», – мовиться в заяві.

Група нагадала, що в перебігу розслідування дійшла висновку: пускова установка зенітно-ракетного комплексу «Бук», ракетою з якої збили літак рейсу MH17, належала 53-й зенітній ракетній бригаді зі складу Збройних сил Росії, була доставлена з Росії на окуповану частину Донбасу, звідти здійснила пуск ракети, а після збиття з неї авіалайнера повернута назад до Росії. Але конкретних винних осіб у групі наразі не називали.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту. За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – як технічне, так і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

Росія постійно заперечує всі результати розслідування. У Москві з його висновками не згодні і стверджують, що воно ігнорує інформацію, надану російською стороною.

У російських ЗМІ і заявах офіційних осіб, зокрема з Міноборони, називалися цілком різні, часто взаємовиключні, версії катастрофи, що мали б зняти вину з Росії – в ній звинувачували, зокрема, українських військових. Проте в перебігу розслідування всі вони були спростовані.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.