Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість російських військових на Донбасі – контрактники

Війна з Росією (АТО) 3868 переглядів

Опубліковано - 25.09.2018 11:18 | Всі новини | Версія для друку

 Більшість російських військових на Донбасі – контрактники
Більшість російських військових на Донбасі – контрактники
Спеціальний представник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер заявив, що більшу частину військових на Донбасі складають контрактні військовослужбовці російської армії.

Про це він сказав в інтерв’ю російському виданню «Эхо Москвы».

На запитання журналіста Алєксєя Вєнєдіктова, чи є в нього дані про те, що саме російські військові контролюють хід подій на Донбасі, Волкер відповів ствердно.

«Що б я не сказав, мені одразу ж заперечить хтось, кому не подобаються ті чи інші цифри, але дозвольте мені зазначити, що ми дуже ретельно вивчили це питання. В нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їхнє фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшість сил складають контрактники. Я буду дуже відвертим: США чинили таким же чином в інших місцях, де ми використовували підрядників як доповнення до військових операцій США, і в цьому випадку склалася така ж ситуація. Здійснюється безпосереднє російське командвання і управління через ланцюжок командування, який включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину складають контрактники, яким платить Росія», – заявив спецпредставник.

Інші ж учасники конфлікту, які протистоять українським урядовим військам – громадяни України, найняті за контрактом, або громадяни інших країн, додав він.

Волкер зазначив, що миротворчий контингент ООН має бути розміщений в окупованих районах України після того, як Росія виведе звідти свої війська, і до того, як на територію зайдуть військові українських збройних сил. За словами Волкера, про готовність зробити внесок у миротворчу місію на Донбасі вже заявили Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина.

«На мій погляд, це хороший діапазон країн, який включає декілька держав, які розглядають в Росії більше як частина Заходу, і декілька таких, яких на Заході розглядають як частину простору СНД, і я припускаю, що відчуття балансу було б логічним», – зауважив спеціальний представник США.

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі і не коментує наявність там новітніх російських озброєнь.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.