Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: вогнева активність підрозділів 1-го АК 8-ї армії ЗС РФ зосереджена на Маріупольському напрямку

Війна з Росією (АТО) 3980 переглядів

Опубліковано - 3.10.2018 20:32 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: вогнева активність підрозділів 1-го АК 8-ї армії ЗС РФ зосереджена на Маріупольському напрямку
Ситуація на фронті: вогнева активність підрозділів 1-го АК 8-ї армії ЗС РФ зосереджена на Маріупольському напрямку
Минулої доби в районі проведення операції напруження зберігалося на Маріупольському напрямку, відбулося зростання кількості та інтенсивності застосування зброї противником на Луганському, Світлодарському та Попаснянському напрямках.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього зафіксовано 34 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил, в тому числі й із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го та 82-го калібрів. Всього відмічено 8 застосувань із загальною витратою 56 мін.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської окупанти намагалися спровокувати наші підрозділи на вогонь у відповідь, обстрілявши позиції Об’єднаних сил зі стрілецької зброї. Слід зауважити, що була обстріляна ділянка розведення. Бойовики в черговий раз показали небажання розводити сили та засоби в даному районі.

Проте на Луганському напрямку основні зусилля противник зосередив на спробах відкинути підрозділи Об’єднаних сил з позицій уздовж Бахмутської траси. В районі населених пунктів Кримське та Новотошківське ворог вів прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під час бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув. Підрозділи, що обороняються, надійно утримують займані рубежі та позиції і вживають адекватних заходів. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

На Попаснянському напрямку відмічається збільшення вогневої активності окупантів. Ворог обстрілював наші позиції в районі Оріхового, Катеринівки та Новозванівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Оріхового окупанти також застосували міномети 120-го та 82-го калібрів. Втрат на цьому напрямку не допущено.

На Світлодарському напрямку російські окупаційні війська минулої доби обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Луганське з мінометів 82-го калібру та озброєння бойових машин піхоти. Втрат серед українських військовослужбовців немає, ситуація повністю контролюється Об’єднаними силами.

На Горлівському напрямку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На Донецькому напрямку противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції в районі Авдіївки, Красногорівки та Богданівки. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог відкривав вогонь поблизу Верхньоторецького, Новотроїцького та Старогнатівки. Учора також зафіксовано застосування противником мінометів 82-го калібру в районі Старогнатівки. Внаслідок бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

Залишалася напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Лебединського противник також застосовував проти наших захисників міномети 82-го калібру, в районі Чермалика, Гнутового і Водяного гранатомети різних систем, поблизу Гнутового окупанти вели вогонь з озброєння БМП. Втрат серед військовослужбовців на Приазов’ї не допущено, ситуація залишається під контролем Об’єднаних сил.
Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснив обстріл наших позицій поблизу Водяного, з мінометів 120-го калібру окупанти обстріляли оборонців Кримського. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Всупереч оголошеному перемир’ю противник продовжує ведення вогню майже уздовж всієї лінії зіткнення, переважно – із застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 13 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 22 факти незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 17 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 18 тисяч осіб та більше 2 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 21-ій особі.
О 13:15 02 жовтня на КПВВ «Мар’їнка» на виїзд до тимчасово окупованої території України прибув громадянин України. В ході проведення огляду транспортного засобу прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил в багажному відділенні автомобіля без приховування виявлено обладнання для теплопостачання будинків. Сума оцінки склала 35 155 гривень.

Всього за минулу добу вилучено товарів з ознаками контрабанди на суму близько 110 тисяч гривень.
Українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання аварійно-відновлювальних робіт на газорозподільній станції і магістральному газоводі у Мар’їнці та на шламонакопичувачах 3-ї черги фенольного заводу в Залізному. Також у місті Авдіївка координувалося й супроводжувалося проведення ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців, забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС) та проведення аварійно-відновлювальних робіт Південно-Донбаського водоводу.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва здійснено доставку канцелярських наборів від благодійників до однієї зі шкіл міста Авдіївка, а в двох школах міста Сєверодонецька, двох школах села Валуйки та декількох навчальних закладах міста Лисичанськ проведено Уроки мужності, уроки з професійного орієнтування та інструктажі з мінної безпеки.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.