Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За 8 місяців цього року підприємства «оборонки» передали ЗСУ більше 2 тисяч одиниць техніки і озброєнь

Захист держави 4984 перегляди

Опубліковано - 4.10.2018 12:07 | Всі новини | Версія для друку

За 8 місяців цього року підприємства «оборонки» передали ЗСУ більше 2 тисяч одиниць техніки і озброєнь
За 8 місяців цього року підприємства «оборонки» передали ЗСУ більше 2 тисяч одиниць техніки і озброєнь
На Харківському бронетанковому заводі за дорученням Президента України відбулась урочиста передача озброєння та військової техніки для ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба РНБО.

Українська армія отримала модернізовані танки Т-80 та Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов зазначив, що під час глибокої модернізації та переоснащення танків були впроваджені нові конструктивні рішення - «розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, що також дозволяє вести вогонь керованими ракетами».

Окрім того, Турчинов наголосив, що рівень захисту та конструктивні зміни, внесені з урахуванням використання БТР-4 у бойових умовах, «зробили її однією із найбільш ефективних бойових машин у Збройних Силах України».

За його словами, виробництво, модернізацію та відновлення бойової техніки та озброєнь для української армії поставлено на конвеєр. «Так з початку року українськими підприємствами відповідно до державного оборонного замовлення було вироблено та модернізовано понад 2000 одиниць озброєння та військової техніки», - сказав він.

«Важливо, - підкреслив Секретар РНБО України, - що розвиток ОПК - це зміцнення обороноздатності та економіки держави і створення нових робочих місць».

Так, за словами Турчинова, для виготовлення військової техніки, яку сьогодні та напередодні передали ЗСУ, «було задіяно чотири потужних харківських підприємства - Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод та Харківський завод спеціальних машин».

«Оборонна промисловість Харківщини суттєво посилює обороноздатність нашої країни. Вироблена підприємствами броня стала надійним захистом для наших військовослужбовців", - наголосив він, додавши, що кожен день наполегливої праці вітчизняних оборонних підприємств "робить нас сильнішими та наближає перемогу України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.