Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Сенцов заявив, що його змусили припинити голодування

Імперія «Совок» 4393 перегляди

Опубліковано - 5.10.2018 19:34 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Сенцов заявив, що його змусили припинити голодування
Політв’язні Кремля. Сенцов заявив, що його змусили припинити голодування
Український режисер Олег Сенцов, який відбуває 20-річний тюремний строк у Росії, заявляє, що його змусили припинити голодування, яке він розпочав у травні.

Про це йдеться в його заяві, яку адвокат режисера Дмітрій Дінзе передав російській "Новой газете".

За твердженням Сенцова, припинити голодування його змусили, не враховуючи його думки. Він припинить голодування з суботи, 6 жовтня.

"У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, які розпочалися, найближчим часом до мене заплановане застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується", - йдеться в його заяві.

"Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки, яка йому загрожує. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18", - продовжує режисер.

Раніше Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що український режисер Олег Сенцов, який відбуває 20-річний тюремний строк у Росії, припинив голодування.

Омбудсмен написала у Facebook, що припинення голодування "означає, що він у критичному стані, практично за межею".

За її словами, раніше в Росії на словах запевняли, що стан здоров’я українського режисера задовільний.

"Неправда. Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування і постійно не тиснули б на політв’язня психологічно", - написала вона.

Пані Денісова підкреслила, що вихід з голодування "ще складніший і страшніший, аніж саме голодування".

"Я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив", - написала вона.

Український омбудсмен вимагає надати Сенцову найкращих незалежних медичних спеціалістів, для проведення повного медогляду і розробки схему виходу з голодування.

"Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі", - додала пані Денісова.

В п’ятницю заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валєрій Максименко заявив, що Олег Сенцов припинив голодування.

Справа Сенцова

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного співтовариства і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. За цією ж справою був засуджений і лівий активіст Олександр Кольченко, якому дали 10 років в’язниці.

Сенцова і Кольченка звинувачують у тому, що навесні 2014 року, невдовзі після анексії Криму Росією, вони нібито організували підпали офісів організації "Російська громада Криму" і офісу "Єдиної Росії" у Сімферополі.

Самі засуджені вважають справу проти них політичною, а докази - сфальсифікованими. Крім того, Сенцов стверджував, що його після арешту били і катували співробітники ФСБ, вимагаючи зізнань.

Визволення Сенцова вимагають як правозахисні організації, так і групи письменників, режисерів та інших творчих діячів із різних країн.

Голодування

14 травня 2018 року, за місяць до початку Чемпіонату світу з футболу, який стартував у Росії, Олег Сенцов оголосив голодування.

Таким чином він хотів привернути увагу до ув’язнених за політичними мотивами у тюрмах Росії та Криму громадян України.

На початку вересня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

За словами сестри, він не вірить, що незабаром вийде із в’язниці.

Його стан "стабільно-паскудний", до симптомів додалася гіпоксія - нестача кисню в органах, здебільшого мозку, написала у соцмережі Facebook сестра режисера.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.