Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні розпочалося багатонаціональне авіаційне навчання «Чисте небо — 2018»

Захист держави 5261 перегляд

Опубліковано - 8.10.2018 16:29 | Всі новини | Версія для друку

В Україні розпочалося багатонаціональне авіаційне навчання «Чисте небо — 2018»
В Україні розпочалося багатонаціональне авіаційне навчання «Чисте небо — 2018»
Сьогодні, 8 жовтня, у Повітряних Силах Збройних Сил України розпочалося багатонаціональне авіаційне навчання «Чисте небо — 2018» («Clear Sky — 2018») за участю 8 держав-членів Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомив прес-центр МО України.

Проведення багатонаціонального навчання «Чисте небо — 2018» триватиме протягом 8-19 жовтня на території Хмельницької (м. Староконстянтинів) та Вінницької (аеродром Гавришівка) областей.

Військовослужбовці Повітряних Сил виконуватимуть завдання, як у небі, так і на землі пліч-о-пліч із колегами з держав-членів НАТО, а саме: Бельгії, Великої Британії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії та США.

Загалом у навчаннях беруть участь близько 700 військовослужбовців.

Керівник навчання від України — заступник командувача Повітряних Сил з авіації — начальник авіації Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Андрій Ярецький, від Сполучених Штатів Америки — заступник керівника навчань (керівник навчання) — командувач Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія генерал-майор Клей Гаррісон.

Американські пілоти разом із наземним персоналом прибули в Україну ще за кілька днів до відкриття.

Участь у навчанні беруть більше 10 одиниць винищувальної, транспортної авіації та БпЛА із трьох штатів — Каліфорнії, Міссурі та Іллінойса: літаки F-15C/D, С-130, КС-135, МQ-9.

Україна на правах господаря залучає до навчання найбільше техніки та особового складу. Поряд з американцями навчатимуться екіпажі чи не з усіх бригад тактичної авіації Повітряних Сил, окремі екіпажі військово-транспортної авіації підрозділи протиповітряної оборони та радіотехнічних військ.

Базовими військовими аеродромами для проведення багатонаціонального авіаційного навчання «Чисте небо — 2018» («Clear Sky — 2018») визначено аеродроми «Староконстянтинів» — на Хмельниччині та «Гавришівка» — на Вінниччині.

— Під час багатонаціонального навчання «Чисте небо — 2018» військові Повітряних Сил ЗС України у взаємодії зі своїми західними партнерами отримають цінний практичний досвід, навчаться працювати разом, планувати та управляти повітряними місіями, спільно виконувати завдання у складі сил НАТО, — наголосив керівник навчання від України генерал-майор Андрій Ярецький. — Під час навчань відбудеться близько 330 літаковильотів. «Чисте небо — 2018» це один із практичних кроків Повітряних Сил ЗС України на шляху наближення українського війська до стандартів НАТО, це демонстрація підтримання миру та стабільності в повітряному просторі України, підвищення рівня довіри та безпеки в регіоні, — констатував генерал-майор Андрій Ярецький.

У свою чергу генерал-майор Клей Гаррісон підкреслив, що багатонаціональне навчання «Чисте небо — 2018» — це яскравий приклад демонстрації ефективного військового співробітництва України з НАТО.

— Це партнерство, безумовно, усім піде користь. Є відчуття урочистості, адже українські та американські літаки разом розміщені на злітних смугах, усі мають можливість поспілкуватися, обмінятись досвідом. Цьому заходу передувала велика робота, і нарешті, ми працюємо, — підкреслив наголосив генерал-майор Клей Гаррісон.

Довідка. Метою навчань є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при ведені спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору, ефективному спільному управлінню і контролю, пошуку і порятунку особового складу, аеромедичної евакуації та забезпеченню кіберзахисту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.