Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Простотуристы”. Оприлюднено ім’я третього кілера Скрипалів

Імперія «Совок» 4456 переглядів

Опубліковано - 11.10.2018 11:11 | Всі новини | Версія для друку

“Простотуристы”. Оприлюднено ім’я третього кілера Скрипалів
“Простотуристы”. Оприлюднено ім’я третього кілера Скрипалів
Разом з “Бошировим” і “Петровим” у Великобританії під час замаху на Скрипалів перебував росіянин з паспортом на ім’я Сергія Федотова, повідомляє російське інтернет-видання “Фонтанка”.

Влада Великобританії готується розголосити ім’я третього учасника замаху на Сергія Скрипаля та його доньку в Солсбері - 45-річного Сергія Федотова. Про це в середу, 10 жовтня, повідомило російське інтернет-видання "Фонтанка". За його інформацією, Федотов відвідував Лондон кожного березня в 2016-му, 2017-му та 2018 роках.

Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня - у той самий день, що і співробітники Головного управління Генштабу ЗС Росії Руслан Боширов та Олександр Петров, обвинувачені Лондоном в отруєнні Скрипалів. Назад усі троє полетіли одним і тим самим рейсом 4 березня, стверджує видання. Ця інформація "була у Скотланд-Ярду від самого початку, але з якихось причин її було вирішено притримати". "Про Боширова і Петрова було зручно розповісти в одному "файлі", оскільки вони разом зафіксовані відеокамерами в Солсбері і аеропорту "Гетвік", а Федотов пересувався автономно", - пише видання.

У РФ на Федотова "немає оформлених нерухомості, транспорту і мобільних номерів". Крім того, росіянин "відсутній у соціальних мережах і базах виконавчих проваджень", а номер його чинного паспорта "на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували Хорошевське шосе, 76" (за цією адресою раніше розташовувалася штаб-квартира Головного управління Генштабу ЗС РФ), підкреслює видання "Фонтанка".

Видання також зазначає, що у січні-лютому 2014 року Федотов разом із Бошировим та Петровим подорожував до Чехії, де вони стежили за Скрипалем. Усі вони користувалися закордонними паспортами 64-й серії з близькими номерами.

27 вересня про третього підозрюваного у справі про отруєння Скрипаля повідомила британська газета The Telegraph. За її інформацією, співробітник російської спецслужби, особу якого Великобританії вдалося встановити, проводив розвідку і допомагав планувати замах.

У Великобританії Боширова та Петрова - ймовірних співробітників військової розвідки Росії (Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ), більш відомої як ГРУ (Головне розвідувальне управління) - обвинувачують в отруєнні Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері в березні 2018 року.

Слідство зазначало, що імена підозрюваних можуть бути вигаданими. Групи розслідувачів з Bellingcat, The Insider, Conflict Intelligence Team та "Проект" дізналися подробиці з біографії Боширова та Петрова та назвали їхні справжні імена - Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін.


До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.