Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО займається проблемою Азовського моря

Світ навколо нас 3916 переглядів

Опубліковано - 24.10.2018 13:54 | Всі новини | Версія для друку

НАТО займається проблемою Азовського моря
НАТО займається проблемою Азовського моря
Дестабілізуюча поведінка Росії в Азовському морі є причиною тривоги для країн союзу НАТО, який тримає цю проблему в своєму полі зору, заявляє генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ.

«Дії Росії в Азовському морі – це частина її моделі поведінки, яку ми бачимо протягом тривалого часу, починаючи з незаконної анексії Криму, нового мосту та, звичайно, її дестабілізуючої активності на Донбасі. Україна має мати вільні морські канали сполучення, що, звичайно, важливо й для кораблів країн НАТО, які мають торговельні відносини з Україною. Це проблема, якою ми займаємося», – заявляє Столтенберґ.

Керівник НАТО нагадав, що провів у натовській штаб-квартирі консультації щодо ситуації в Азовському морі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

«Я підтвердив нашу підтримку суверенності й територіальній цілісності України й, зокрема, важливість вільного руху в Азовському морі. Ми наголошуємо, що Росія повинна поважати свої міжнародні зобов’язання, включно зі свободою судноплавства в Азові», – каже голова Північноатлантичного союзу.

Я повідомляє кореспондент Радіо Свобода, проблема штучного блокування судноплавства й мілітаризації Росією Азовського моря цього тижня перебуває у центрі уваги Європарламенту, який 25 жовтня має намір ухвалити відповідну резолюцію.

У середині травня, після завершення будівництва автомобільної частини Керченського мосту, Росія перемістила військові кораблі до Азовського моря, заявляючи про необхідність посилення безпеки навколо стратегічного об’єкта. Відтоді Росія затримала понад півтори сотні українських й іноземних торговельних кораблів і допитувала членів екіпажів та інших людей, які перебували на таких суднах.

12 жовтня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про захист національних інтересів у Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.