Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер начальник російської військової розвідки. Другий поспіль

Імперія «Совок» 3919 переглядів

Опубліковано - 22.11.2018 12:33 | Всі новини | Версія для друку

Міністр оборони РФ Шойгу і Коробов (праворуч), який очолив ГРУ в 2016 році
Міністр оборони РФ Шойгу і Коробов (праворуч), який очолив ГРУ в 2016 році
Керівник головного управління російського Генштабу (колишнє ГРУ) Ігорь Коробов помер у віці 62 років. Він очолив військову розвідку у 2016 році після смерті попереднього керівника - Ігоря Сергуна.

Про смерть Коробова повідомили в Міноборони Росії. У повідомленні йдеться, що Коробов помер "після важкої й тривалої хвороби".

Саме за керівництва Коробова російську військову розвідку неодноразово звинувачували в операціях за кордоном, а її керівники й співробітники потрапили під санкції або опинилися в центрі скандалів.

Так, США звинуватили ГРУ в кібератаках на сервери Демократичної партії у 2016 році й у спробах втрутитися у вибори. Британська ж влада звинуватила ГРУ в отруєнні колишнього полковника управління Сергія Скрипаля та його доньки.

Самі ж підозрювані в отруєнні Скрипаля у британському місті Солсбері дали потім інтерв’ю російському телебаченню, де заявили, що їздили туди, аби "відірватись" та подивитись на шпиль місцевого собору. Їхнє інтерв’ю стало приводом для насмішок та жартів у соціальних мережах.

Пізніше з’явилося офіційне звинувачення в тому, що військова розвідка Росії проводила кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), Всесвітнього антидопінгового агентства і слідчих, які ведуть справу про збиття малайзійського "Боїнгу" на Донбасі.

З грудня 2016 року Коробов перебував під персональними санкціями США, їх ввели у зв’язку з підозрами у втручанні Росії в американські вибори.

Проте він побував у США у 2017 році разом з головою ФСБ Олександром Бортниковим і директором Служби зовнішньої розвідки ​​Сєргєєм Наришкіним - вони зустрічалися з тодішнім головою ЦРУ Майком Помпео.

ГРУ - один з найбільш закритих підрозділів російської розвідки, проте такої кількості розкритих агентів, як протягом останніх двох років у сучасній історії служби ще не було.

Втім, президент Росії Владімір Путін, вітаючи військових розвідників зі 100-річчям заснування ГРУ, похвалив управління і запропонував повернути йому історичну назву.

Головне управління генштабу збройних сил Росії з’явилося у 2010 році в результаті перейменування ГРУ.

Попередній керівник ГРУ Ігорь Сергун помер 3 січня 2016 року за загадкових обставин на своїй підмосковній дачі. За офіційною версією, причиною смерті став серцевий напад.

При цьому приватне розвідувальне агентство Stratfor повідомляло, що Сергун помер не 3 січня в Росії, а 1 січня в Лівані. Підтвердження цієї інформації немає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.