Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Генасамблея ООН підтримала Київ резолюцією по Криму

Світ навколо нас 3847 переглядів

Опубліковано - 18.12.2018 13:18 | Всі новини | Версія для друку

Генасамблея ООН підтримала Київ резолюцією по Криму
Генасамблея ООН підтримала Київ резолюцією по Криму
Учасники Генасамблеї ООН у Нью-Йорку засудили російську мілітаризацію в Чорному і Азовському морях, а також будівництво моста через Керченську протоку.

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку ухвалила в понеділок, 17 грудня, запропоновану Україною резолюцію про російську "мілітаризацію Криму і міста Севастополь, а також районів Чорного та Азовського морів", пише "Інтерфакс". За документ проголосували 66 країн-членів ООН. Проти виступили 19 держав, ще 72 утрималися.

У документі зазначено, що присутність російських військових в анексованому Росією Криму "суперечить національному суверенітету, політичній незалежності та територіальній цілісності України". Генасамблея ООН засуджує "зростаючу військову присутність РФ" у районах Чорного і Азовського морів, в тому числі Керченській протоці, а також запроваджені Росією "обмеження міжнародного судноплавства" в регіоні. Крім того, в документі засуджується "будівництво і відкриття" моста через Керченську протоку.

Конфлікт РФ із Україною загострився 25 листопада, коли рейдовий буксир "Яни Капу" та катери "Бердянськ" і "Нікополь" військово-морських сил України були захоплені російськими спецпризначенцями в районі Керченської протоки. Внаслідок захоплення кілька військовослужбовців збройних сил України зазнали поранень. Пізніше екіпажі українських судів були заарештовані. Росія звинувачує захоплених українських моряків у незаконному перетині свого кордону. Україна ці закиди відкидає і наполягає, що статус українців - військовополонені. За оцінками міжнародних експертів, Україна має необмежене право на транзит через Керченську протоку.

Із засудженням дій Росії у Керченській протоці виступила НАТО, свою стурбованість інцидентом висловили, зокрема, США, ЄС, Німеччина, Франція. Євросоюз наполягає на невідкладному звільненні захоплених РФ українських суден та їх екіпажів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.