Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мыделаемпозакону. У Кремлі відповіли Меркель і Макрону

Імперія «Совок» 3738 переглядів

Опубліковано - 29.12.2018 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Мыделаемпозакону. У Кремлі відповіли Меркель і Макрону
Мыделаемпозакону. У Кремлі відповіли Меркель і Макрону
Дії РФ щодо українських моряків обумовлені російським законодавством, яке не може бути змінене через заклики іноземних лідерів звільнити затриманих, стверджує речник президента РФ Дмітрій Пєсков.

Заклик німецької канцлерки Анґели Меркель (Angela Merkel) до президента Росії Владіміра Путіна звільнити захоплених українських моряків не може бути підставою для зміни російського законодавства, стверджують у Кремлі. "Безумовно, ми беремо до відома такі заяви, але вони не можуть бути підставою для зміни російського законодавства або для того, щоб хтось відступав від російського законодавства", - заявив у суботу, 29 грудня, прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков, цитує агентство "Інтерфакс".

Він підтвердив що Анґела Меркель та Владімір Путін в телефонній розмові напередодні обговорили долю українських моряків. За словами Пєскова, позицію німецької сторони взяли до відома. "Зараз моряки перебувають під слідством. Все, що з ними відбувається, відбувається відповідно до російського законодавства", - стверджує він.

Нагадаємо, напередодні канцлерка Анґела Меркель та французький президент Еманнуель Макрон у спільній заяві звернулися з вимогою до Росії звільнити всіх "незаконно утримуваних українських моряків". Лідери двох країн наголосили, що моряки мають отримати можливість "святкувати прийдешні свята" разом зі своїми родинами.

Тим часом російський адвокат Ніколай Полозов, який координує роботу зі звільнення в РФ українських моряків, розповів у інтерв’ю DW, що це питання є політичним. "Безумовно, питання долі моряків не залежить ні від слідства, ні від суду. Рішення лежить у площині ухвалення політичних рішень Кремлем і особисто президентом Росії Владіміром Путіним", - зазначив адвокат. Він додав, що, якщо російська влада ухвалить позитивне рішення щодо звільнення моряків, то воно не обумовлюватиметься жодними процесуальними діями.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники із застосуванням зброї затримали в Чорному морі в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і два малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси в український порт на Азовському морі. Були затримані і пізніше заарештовані були 24 українські моряки, що перебували на цих суднах. Згодом усі вони назвали себе військовополоненими.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.