Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісія запропонувала план розвитку транспортних мереж між Україною і ЄС

Світ навколо нас 3588 переглядів

Опубліковано - 16.01.2019 17:36 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісія запропонувала план розвитку транспортних мереж між Україною і ЄС
Єврокомісія запропонувала план розвитку транспортних мереж між Україною і ЄС
Європейська комісія спільно зі Світовим банком розробила інвестиційний план дій для розвитку інфраструктури у країнах “Східного партнерства”, зокрема, в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЄК.

"Європейська комісія та Світовий банк є співавторами Індикативного плану транскордонної транспортної мережі (TEN-T), який визначає пріоритетні проекти у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні", - йдеться у повідомленні.

Реалізація цих проектів обійдеться приблизно у 13 мільярдів євро і передбачає будівництво загалом 4800 кілометрів автомобільних та залізничних шляхів, 6 портів та 11 логістичних центрів, а також аеропортів і пунктів перетину кордонів.

До пріоритетних інвестицій належать як короткострокові проекти, що будуть завершені до 2020 року, так і довгострокові проекти, спрямовані на покращення транспортних зв’язків в рамках TEN-T до 2030 року.

"Посилення транспортного сполучення як у регіоні "Східного партнерства", так і між регіоном та ЄС має потенціал для зміцнення економічного зростання та створення робочих місць. План також має підкреслити важливість безпеки дорожнього руху, а також цифрових рішень в нових проектах, а також узгодження стандартів дизайну з існуючими практиками ЄС", - заявила єврокомісар з питань транспорту Віолетта Балк.

Приєднання країн "Східного партнерства" до Трансєвропейської транспортної мережі є одним із 20 завдань "Східного партнерства" до 2020 року, які були ухвалені у 2017 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.