Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Засідання комісії Росія-НАТО закінчилось нічим

Світ навколо нас 3465 переглядів

Опубліковано - 26.01.2019 10:54 | Всі новини | Версія для друку

Засідання комісії Росія-НАТО закінчилось нічим
Засідання комісії Росія-НАТО закінчилось нічим
Росія та НАТО не змогли досягти прогресу з питання виконання Росією Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності від 1987 року (INF), повідомляє Reuters.

"Договір у справжній небезпеці, - наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. – Чим раніше Росія повернеться до його виконання, тим краще. Угода не має цінності, якщо її не поважають. Проблема - в російських ракетах в Європі".

Під час засідання Ради НАТО та Росії в Брюсселі, що відбулось 25 січня, посли 29 країн-членів НАТО знову закликали Москву знищити системи крилатих ракет, які можуть нести ядерний заряд і зробити це до 2 лютого.

Якщо цього не відбудеться, Сполучені Штати розпочнуть шестимісячний процес виходу з договору INF, нагадує видання. Росія, зі свого боку, заперечує порушення договору.

Столтенберґ зауважив, що зустріч пройшла в професійній обстановці, однак, зазначив, що Росія не готова до компромісу.

Все ж, деякі європейські країни і, зокрема, Німеччина сподіваються на досягнення прогресу в дипломатичній сфері протягом шестимісячного періоду виходу США з угоди.

Міністерство закордонних справ Німеччини процитувало слова міністра Гейко Мааса.

"Лише Росія може врятувати Договір INF, розібравши тип крилатих ракет, який порушує Договір", - заявив Гейко Маас. Він додав, що Німеччина вітає постійну готовність США вести діалог, додавши, що Німеччина та США залишаться у тісному контакті з цього питання", - йдеться в повідомленні міністерства.

Під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в грудні минулого року, всі 29 країн-членів НАТО підтримали висновки США, що Росія порушує Договір і засвідчили єдність своєї позиції в спільній заяві міністрів закордонних справ.

"Росія розробила і розмістила ракетну систему – 9М729 – у порушення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності від 1987 року (INF)", - наголосив тоді генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

США заявили про свої плани "призупинити виконання своїх зобов’язань у рамках договору у відповідь на порушення Росією через 60 днів, якщо Росія не повернеться до повного і достовірного виконання договору".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.