Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські війська обстрілюють цивільні об’єкти

Війна з Росією (АТО) 3526 переглядів

Опубліковано - 29.01.2019 14:02 | Всі новини | Версія для друку

Російські війська обстрілюють цивільні об’єкти
Російські війська обстрілюють цивільні об’єкти
Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об’єднаних сил.

Подібні безвідповідальні та агресивні дії російсько-окупаційних військ, спрямовані на дискредитацію ЗСУ, та головне – загрожують життю мирного населення.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.01.2019 року, 26 січня поточного року команда Місії зафіксувала кульові отвори в п’ятьох вікнах, що виходять на захід (один кульовий отвір на першому поверсі, два на третьому і ще два на четвертому) п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку у селищі Золоте-5 (на заході від Луганська).

За твердженнями мешканки пошкодженої квартири на першому поверсі будинку, на той момент через стрільбу вона разом зі своїми двома онуками переховувалася в дальній кімнаті помешкання.

У сусідньому п’ятиповерховому багатоквартирному житловому будинку команда Місії зафіксувала ще один кульовий отвір у віконній рамі на другому поверсі з північного боку. За оцінкою спостерігачів СММ,

пошкодження з’явилося нещодавно та утворилося внаслідок влучання боєприпасів стрілецької зброї. За словами трьох жителів будинків (дві жінки й один чоловік віком приблизно від 60 до 69 років), вікна були пошкоджені надвечір 11 січня.

Крім того, 27 січня, на ігровому полі стадіону селища Золоте-5 за 60 м на південний схід від найближчого житлового будинку спостерігачі зафіксували свіжу вирву (діаметром 1,5 м), яка, за їхньою оцінкою, утворилася від розриву мінометної міни або снаряда безвідкатної гармати (типу СПГ), випущеного з північно-північного сходу. Присутні на місці троє цивільних осіб (два чоловіки й одна жінка віком приблизно від 20 до 40 років) повідомили команді Місії, що обстріл стався рано-вранці 27 січня поточного року.

При детальному вивчені відстані, профілю висот місцевості, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, стає зрозумілим про непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців Золотого-5, про які йдеться у черговому щоденному звіті СММ за 28 січня цього року.

Так, найближчі позиції підрозділів Об’єднаних сил, розташовані на віддаленні, що унеможливлює застосування стрілецької зброї, яке могло б спричинити зазначені вище пошкодження житлових будинків. У другому випадку, на напрямі з якого було випущено мінометну міну або постріл СПГ, підрозділів ЗСУ немає взагалі.

Зазначені факти в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир’я та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.