Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння

Світ навколо нас 3563 перегляди

Опубліковано - 2.02.2019 17:41 | Всі новини | Версія для друку

Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння
Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння
Уряд ФРН шкодує про рішення США припинити участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, однак підтримує аргументи Вашингтона. На думку Берліна, саме Москва порушила договір.

У Берлині шкодують про рішення США припинити участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД), але розуміють його та погоджуються з обвинуваченнями у бік Росії. "Для нас очевидно, що Росія порушила цей договір", - заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) у п’ятницю, 1 лютого.

Заява Меркель прозвучала незадовго до того, як у Вашингтоні про рішення США офіційно оголосив держсекретар Майк Помпео. Німецька канцлерка заявила, що після оголошення рішення США про вихід з договору треба намагатись використати шестимісячний термін для переговорів з Москвою. "З Росією треба далі говорити", - наголосила Меркель.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) того ж дня зазначив, що без ДРСМД безпеки стане менше. Раніше Маас неодноразово закликав Росію врятувати цей договір і кінець кінцем поклав на неї відповідальність за вихід США з договору про роззброєння. "Нам необхідно зважати на те, що договір порушується російською стороною. Договір, до якого належать дві держави-підписантки і який порушується однією стороною, фактично втрачає чинність", - наголосив Маас у Бухаресті на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Раніше у НАТО Німеччина разом з іншими членами Альянсу підтримала позицію США. Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Юрґен Гардт (Jürgen Hardt) в інтерв’ю Deutschlandfunk висловив припущення, що "головне бажання" президента Росії Владіміра Путіна: "розділити НАТО у питанні ракет середньої дальності". Політик припускає, що таким чином Кремль намагається зробити те, що СРСР не вдалось у 1980-ті роки.

Німецький депутат від фракції Зелених у Європарламенті Клаус Бухнер (Klaus Buchner) назвав вихід США з ДРСМД "дуже небезпечним та непродуманим кроком". "Росія не повинна безкарно порушувати міжнародні договори", - заявив політик у розмові з DW. На його думку, санкції щодо РФ були б кращою відповіддю, ніж вихід з договору. Такі дії Вашингтона несуть загрозу "глобальної гонки озброєнь", вважає Бухнер.

Чи повернуться в Німеччину ракети середньої дальності?

Тепер у Німеччині сперечаються, які наслідки матиме рішення США про вихід з ДРСМД. Маас ще у грудні 2018 року виступив проти розміщення в Європі нових ракет середньої дальності.

Деякі з ветеранів пацифістського руху в ФРН, наприклад, соціал-демократ Ергард Епплер (Erhard Eppler), вважають, що це призведе до нових масових протестів, як це було на початку 1980-х, коли сотні тисяч німців протестували проти розміщення американських ракет Pershing II у Західній Німеччині. Тоді протести, однак, не зупинили розгортання озброєнь.

Утім, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уже заявив, що в Альянсу є інші варіанти відповіді на дії Москви ніж "розміщення нових ядерних ракет у Європі".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.