Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Попри очевидність, на п’ятому році війни, далеко не всі громадяни це зрозуміли

Громадська думка 6661 перегляд

Опубліковано - 13.02.2019 15:19 | Всі новини | Версія для друку

Попри очевидність, на п’ятому році війни, далеко не всі громадяни це зрозуміли
Попри очевидність, на п’ятому році війни, далеко не всі громадяни це зрозуміли
Більше 70% українців поділяють думку, що нині триває війна між Росією і Україною.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, які оприлюднив на прес-конференції в Укрінформі аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" Сергій Шаповалов.

Згідно з результатами опитування, 72% громадян України поділяють думку, що зараз триває війна Росії з Україною. Найбільш поширений такий погляд у Західному (91%) та Центральному (79%) регіонах. На Півдні так вважають 62% опитаних, на Сході - 47%. На підконтрольній Україні території Донбасу погляди мешканців регіону розділилися практично навпіл – 39% вважають, що сьогодні триває війна Росії з Україною, а 40% – що ні.

Водночас, майже половина мешканців Донбасу (49%) вважають Росію стороною конфлікту на Сході України. 27% опитаних не згодні з такою думкою, ще 24% респондентів не відповіли на запитання. При цьому третина жителів Донбасу переконана, що Росія постачає зброю "ДНР" та "ЛНР", ще 27% опитаних мешканців Донбасу вважають, що Росія контролює усі політичні та військові дії самопроголошених республік, 23% певні, що російська армія воює на боці самопроголошених республік. 24% респондентів Луганщини та Донеччини відзначили гуманітарну допомогу Росії Донбасу.

Згідно з опитуванням, головними джерелами інформації про події на Донбасі для 63% мешканців цього регіону слугують українські телеканали, 47% опитаних користуються інтернет-джерелами. 41% респондентів з Донбасу дізнаються інформацію про події в регіоні від родичів, друзів та знайомих. Майже третина (29%) для цього використовує соціальні мережі. Російськими телеканалами користуються 16% громадян, ще близько 15% отримують інформацію з місцевої преси.

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Було опитано 2017 повнолітніх респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування фінансувалося в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Регіональне дослідження громадської думки проведене в Донецькій та Луганській областях (на контрольованій Україною території) Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва (із залученням мережі фірми Ukrainian Sociology Service) протягом 1–11 листопада 2018 р. Загалом у кожній з областей було опитано по 500 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення областей (за винятком окупованих територій). Теоретична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Опитування у регіонах було проведено в рамках проекту "Перехід до мирного процесу на Донбасі: підвищення інклюзивності місцевих громад у потенційній миротворчій місії" за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.