Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що трапилося у Тернополі?

Надзвичайна подія Регіон: Тернопільська область 6486 переглядів

Опубліковано - 17.02.2019 18:26 | Всі новини | Версія для друку

Що трапилося у Тернополі?
Що трапилося у Тернополі?
Комплексного випробування і тестування нової системи оповіщення, через яку було розповсюджено повідомлення про радіоактивне забруднення у Тернопільській області, не проводилося, у промислову експлуатацію її не здано.

Про це в ефірі "UA: Тернопіль" повідомив начальник відділу оповіщення та оперативного чергування Управління ОДА Володимир Фаріончук.

Як повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА Ігор Лівінський, повідомлення про наявність радіоактивного забруднення в регіоні з’явилося в ефірі "Ua: Українське радіо Тернопіль" о 9:30 у студійному запису.

"У ньому йшлося, що про забруднення повідомляє Управління з надзвичайних ситуацій. Такого управління зараз в області взагалі немає. Є Управління з питань цивільного захисту населення ТОДА, і є Управління ДСНС України у Тернопільській області, яким керує Маслей", - заявив Лівінський.

"Скоріш за все, це було несанкціоноване втручання... Управління ОДА зв’язалося з розробниками програми, у якій було зроблено запис, і вони не виключають зовнішнього втручання ... Також можливо, що був збій у системі", - додав він.

Після появи повідомлення в ефірі оперативні чергові повідомили черговим Служби безпеки України та у Нацполіцію.

"Наразі апаратуру (за допомогою якої було розповсюджено запис - ред.) знеструмлено, у вівторок (19 лютого - ред.) приїдуть розробники (програми - ред.), апаратуру буде вилучено, її будуть тестувати. Наразі зовнішнього втручання не буде. Ми працюємо на старій системі оповіщення, на життєзабезпеченні регіону це не позначиться", - заявив Лівінський.

За словами Фаріончука, апаратура, за допомогою якої було зроблено запис, ще не проходила тестування.

"Зараз ми користуємося старою системою оповіщення, яка була змонтована ще у 1960-70-х роках, вона вже відпрацювала свій ресурс, усі ремонтні комплекти вже використано. Через це постало питання монтування нової системи оповіщення", - повідомив Фаріончук.

Він додав, що управління ОДА, за рекомендацією ДСНС, "скористалося послугами ТОВ Науково-виробниче підприємство (НВП) "ОЗОН-С" (м.Дніпро), яке є передовим розробником інформаційних технологій".

"Нову систему монтують вже впродовж 2 років. Вона пройшла лише монтажні роботи і частково - пуско-налагоджувальні, які ще не завершено", - додав Фаріончук.

"Комплексного випробування системи ще не було, у промислову експлуатацію її не здано, оперативні чергові на ній не працюють", - зазначив він.

Чому саме стався збій у роботі, за словами Фаріончука, "будуть розбиратися представники НВП".

У свою чергу в "UA:Українське радіо Тернопіль" заявили, що екстрене оповіщення населення про надзвичайні ситуації у Тернопільській області здійснює Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА шляхом переривання сигналу Суспільного радіо та трансляції власної інформації.

"UA: Українське радіо Тернопіль автоматично ретранслює повідомлення Управління, тож не має впливу на зміст інформації чи час його появи в ефірі", - заявив мовник.

"Тернопільська ОДА повідомила, що стався збій програмного забезпечення системи оповіщення, що й спричинив запуск в ефір недостовірної інформації. Щодо причин збою буде проведено службове розслідування", - зазначили у компанії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.