Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Місія ОБСЄ твердить, що помітила російський літак над Донбасом

Війна з Росією (АТО) 3044 перегляди

Опубліковано - 19.02.2019 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95
Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 15 лютого заявила, що помітила над непідконтрольною Києву територією Донбасу російський стратегічний бомбардувальник.

Про це повідомляється у звіті місії, оприлюдненому 18 лютого.

Літак начебто пролітав поблизу Донецька в кількох напрямках. Представники місії кажуть, що це, ймовірно, був Ту-95 або Ту-142.

Як повідомили BBC News Україна у прес-центрі Операції об’єднаних сил, українська сторона наразі не має такої інформації від розвідки.

Поява бомбардувальника у тому регіоні може бути пов’язана з початком військових навчань у Південному військовому окрузі Російської Федерації, що межує з територією України, вважають в прес-центрі ООС.

Там кажуть, що російські літаки з’являлися над територією Донбасу в 2014 році, але останнім часом їх не помічали.

"15 лютого о 10.00, перебуваючи на південно-західній околиці н. п. Старобешеве (непідконтрольний уряду, 32 км на південний схід від Донецька), патруль СММ зафіксував літаючий об’єкт, на південний схід від своєї позиції, що пролітав з південного заходу на північний схід", - зазначено у звіті ОБСЄ.

За допомогою оптичних засобів спостереження команда СММ визначила, що це був літак з чотирма турбогвинтовими двигунами та стріловидним крилом, ймовірно Ту-95 чи Ту-142, йдеться у звіті.

Того ж дня з 10:50 до 11:10 спостерігачі бачили неподалік від села Любівка на Донеччині той самий або подібний літак, який пролітав з півночі на південь і у зворотному напрямку.

Командування Повітряних сил ЗСУ не підтвердило інформацію про літак над районом проведення ООС.

"Перевіривши вище вказану інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності", - зазначили у відомстві.

Там додали, що готові швидко та вчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря.

Як повідомляло раніше Міністерство оборони РФ, у навчаннях, які зараз тривають в Південному військовому окрузі, беруть участь 7 тисяч військових і близько 2 тис. одиниць військової техніки, зокрема і понад 50 літаків та гелікоптерів.

Літак Ту-95 - стратегічний бомбардувальник-ракетоносець, розроблений і прийнятий на озброєння в Радянському Союзі у 1950-х роках.

Цей літак може перевозити великий вантаж бомб та ракет на великі відстані.

Ту-95 перебуває на озброєнні в Російської Федерації як носій крилатих ракет, в тому числі найновіших X-101, що мають дальність 5500 км.

Ту-142 є модернізованою версією літака Ту-95, використовується ВМФ Російської Федерації для дальньої візуальної або радіотехнічної розвідки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.