Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: не змінилася

Війна з Росією (АТО) 3276 переглядів

Опубліковано - 21.02.2019 20:38 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: не змінилася
Ситуація на фронті: не змінилася
Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 13 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 11 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Загалом під час обстрілів позицій наших військ ворог витратив 125 мін калібрів 120 та 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник сім разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

поблизу населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, двічі, з тимчасово окупованого села САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, двічі, з території тимчасово окупованих населених пунктів УЖІВКА та ПІКУЗИ – з мінометів калібру 120 мм;

біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, двічі, з території тимчасово окупованого села САХАНКА – спочатку з мінометів калібру 120 мм, а пізніше – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог шість разів обстріляв українських захисників:

біля селища міського типу НОВООЛЕКСАНДРІВКА, двічі, з території тимчасово окупованого селища міського типу КАЛИНОВЕ – з мінометів 82-ого калібру, озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем;

поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, двічі, з території тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з тимчасово окупованого селища МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм, а також зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу селища НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ГОЛУБІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Старший солдат Василь БОГОНОСЮК знаходився на спостережному посту взводного опорного пункту однієї з бригад зі складу Об’єднаних сил та виконував бойове завдання.

Помітивши рух з боку ворога, він завчасно попередив бойових побратимів та відкрив вогонь. Ворога було зупинено, він відступив.

Під час зміни Василем позиції підступна снайперська куля поранила нашого захисника. Йому відразу була надана невідкладна медична допомога та евакуйовано до центральної районної лікарні міста Курахове.

Лікарсько-сестринська бригада 66-го військово-медичного госпіталю до останнього боролася за життя воїна, двічі запускала після зупинки серце, але поранення виявилися несумісними з життям.

За мужність та пильність старшого солдата БОГОНОСЮКА Василя Богдановича подано до нагородження (посмертно).

Жоден обстріл з боку противника не залишається для нього безкарним.

За даними розвідки, 20 лютого одного окупанта знищено та двох поранено.

Радіотехнічними та радіоелектронними засобами Об’єднаних сил 6 разів виявлено та придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.


Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ 5 разів, два з яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти тричі обстріляли позиції наших захисників:

з мінометів калібру 82 мм – біля населеного пункту ПІСКИ;

зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів – в районі населеного пункту ВОДЯНЕ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу села ПАВЛОПІЛЬ.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник двічі обстріляв українських захисників з мінометів калібру 82 мм та протитанкового ракетного комплексу поблизу населеного пункту КРИМСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, відповідали противнику зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами.

Втрати противника уточнюються.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, включені до складу сил та засобів Об’єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 718 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено двох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

Особовим складом Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 25 злочинів, у тому числі вбивство та два факти незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Із незаконного обігу вилучено 362 патрони різного калібру та один постріл до підствольного гранатомету ГП-25.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло майже 37 тисяч осіб та понад чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 27-ми особам.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ, ГЛАДОСОВЕ, СЕМИГІР’Я, БЕРЕЗОВЕ, ЗОЛОТЕ. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. Реалізовано одну заявку від організації з питань протимінної безпеки.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.