Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Пов’язані з Росією хакери атакували європейські аналітичні центри

Світ навколо нас 3297 переглядів

Опубліковано - 22.02.2019 18:14 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Пов’язані з Росією хакери атакували європейські аналітичні центри
Кібервійна. Пов’язані з Росією хакери атакували європейські аналітичні центри
Група хакерів, відома під назвою Strontium (Стронцій) вчинила хакерські напади на електронну пошту осіб, пов’язаних з європейськими аналітичними центрами.

Від нападів постраждали акаунти 104 осіб в Бельгії, Франції, Німеччині, Польщі, Румунії та Сербії.

Про це повідомляє корпорація Майкрософт в своєму блозі. Корпорація повідомила про виявлення нападів перед виборами в ЄС, запланованими на травень цього року.

Strontium відома також під назвою Fancy Bear, або APT28. Американські правоохоронці пов’язують цю групу з російською розвідувальною службою ГРУ.

В більшості випадків хакери створювали посилання на заражені вірусами веб-сайти, або підробляли адреси електронної пошти, щоб отримати інформацію співробітника, яка дозволила б доставити вірус у мережу, йдеться в повідомленні.

Голова американського аналітичного центру Міжнародний республіканський інститут (IRI) нагадав, що американські аналітичні центри також були ціллю таких кібернападів.

"Вдруге за півроку Майкрософт оголосила про виявлення кібернападів російської розвідки на установи, критично налаштовані до путінського авторитарного режиму. Спершу – IRI та Hudson Institute, тепер Німецький фонд Маршалла та Аспенський інститут", - написав у Twitter Деніел Твайнін.

"Це тривожний дзвінок, - йдеться в заяві Аспенського інституту в Німеччині. – Готуючись до європейських виборів травня 2019 року, необхідно, щоб всі відповідальні гравці європейської демократії зберігали пильність".

З метою підвищення захисту від кібернападів, корпорація оголосила про розширення своєї програми Account Guard ще на 12 країн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.