Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлёвскиеследопыты. МЗС РФ побачило “український слід” у Венесуелі

Імперія «Совок» 3394 перегляди

Опубліковано - 22.02.2019 20:22 | Всі новини | Версія для друку

Кремлёвскиеследопыты. МЗС РФ побачило “український слід” у Венесуелі
Кремлёвскиеследопыты. МЗС РФ побачило “український слід” у Венесуелі
Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що США збираються купити для Венесуели велику партію зброї, використавши для цього українське підприємство.

Про це вона сказала на брифінгу в п’ятницю, передає російський "Інтерфакс"

За її словами, у РФ нібито є дані про те, що компаніями США і їхніх союзників по НАТО опрацьовується питання придбання "в одній зі східноєвропейських країн" великої партії озброєння і боєприпасів для їх подальшої передачі опозиційним силам Венесуели ".

Захарова зазначила, що мова йде про зразки і аналоги великокаліберних кулеметів, підствольних і автоматичних гранатометів, переносних ЗРК, боєприпаси до стрілецької та артилерійського озброєння різного призначення.

"Доставку вантажу до Венесуели планується здійснити на початку березня декількома партіями через територію сусідньої країни з залученням транспортних літаків Міжнародної експедиторської компанії", - заявила представник МЗС РФ, підкресливши, що в цій історії простежується "український слід".

"У цій абсолютно непривабливій ​​історії простежується й український слід. Зокрема, як ми розуміємо, буде задіяно державне підприємство "Антонов"", - сказала Захарова.

Вона додала, що адміністрація США під виглядом доставки гуманітарної допомоги, запланованої на 23 лютого, стягують до кордону Венесуели спецсили і техніку.

23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов’язків президента країни перед тисячами демонстрантів.

Президент США Дональд Трамп підтримав його.

Після цього президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що країна розриває дипломатичні відносини із США. Гуайдо ж заявив, що країна зберігає дипломатичні відносини з усіма державами.

Євросоюз, Канада та низка інших країн висловили підтримку парламенту Венесуели на чолі з лідером опозиції Хуаном Гуайдо.

МЗС Росії звинуватило Вашингтон у спробі "провернути в Венесуелі апробовані сценарії зміни неугодних урядів" і не виключило збройне втручання ззовні.

Пізніше Reuters з посиланням на джерела повідомив, що на тлі протестів у Венесуелі до країни прибули російські найманці з "ЧВК Вагнер" для охорони Мадуро.

Європейський союз закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції Хуана Гуайдо в якості керівника країни.

Глава МЗС Венесуели Хорхе Арреаса на засіданні ООН відкинув цю вимогу.

Мадуро відхилив ультиматум ЄС щодо організації нових виборів упродовж 8 днів.

Військовий аташе Венесуели в США Хосе Луїс Сільва заявив про визнання Хуана Гуайдо президентом країни.

У Державному департаменті США у зв’язку із кризою у Венесуелі створили посаду спеціального представника з питань цієї країни. Цю посаду зайняв Елліот Абрамс.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.