Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Російські хакери атакують українські сервери

Вибори - 2019 3544 перегляди

Опубліковано - 5.03.2019 20:23 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Російські хакери атакують українські сервери
Кібервійна. Російські хакери атакують українські сервери
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що кожні 40 секунд відбуваються кібератаки на міністерські комп’ютерні мережі та інші відомства.

Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода", відповідаючи на питання чи є втручання Росії у передвиборчий процес в Україні.

"Це відбувається повсюди, і це абсолютно безпрецедентно, що стосується охоплення, особливо в сфері кібербезпеки. Ось простий приклад: кожні 40 секунд ми спостерігаємо спроби потрапити в наші міністерські комп’ютерні мережі, спостерігаємо кібернапади на Центральну виборчу комісію та інші відомства", - сказав очільник МЗС.

Він додав, що також є втручання у роботу критичної інфраструктури.

"Уявіть собі блекаут протягом 5-7 днів перед виборами. Така ситуація може повністю змінити результати голосування", - запевнив Клімкін.

За його словами, Росія багато намагається зробити, щоб вплинути на вибори, і це стосується не тільки кіберпростору, дезінформації, блокування активів багатьох українців, політиків, журналістів, а і втручання в релігійні питання.

На питання, чи може Україна захистити себе від всіх цих загроз, Клімкін відповів: "Однозначно".

"Мова не тільки про державні структури. Що ми робимо, щоб відбити кібератаки, і Міністерство закордонних справ зокрема? Ми ведемо діалог із великою частиною IT-спільноти та громадянського суспільства", - розповів міністр.

Він додав, що доводиться закликати людей до пильності щодо російських загроз, звертати увагу на будь-яку оплачувану рекламу в Facebook, на будь-яку форму присутності.

26 лютого президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками IT-індустрії заявив, що 24 і 25 лютого Центральна виборча комісія зазнала DDoS-атак з боку Росії.

За його словами, Рада нацбезпеки і оборони разом зі Службою безпеки України, поліцією та "спільно з американськими партнерами" вже розробили механізми захисту ЦВК. Інших подробиць президент не надав.

Раніше в лютому секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що РФ має намір задіяти весь наявний арсенал включно з кібернетичними засобами для впливу на демократичне волевиявлення українського народу. Тому в РНБО готуються до протидії можливим кібератакам.

За його словами, на засідання Національного координаційного центру кібербезпеки були розглянуті питання щодо стану захищеності серверів ЦВК та готовності до протидії можливим кібератакам під час виборчого процесу, проект Концепції підготовки до відбиття воєнної агресії у кіберпросторі та інші актуальні питання кібербезпеки держави.

Ще в літку 2018 року Центрвиборчком казав, що для забезпечення кібербезпеки виборів у 2019 році необхідно 36 мільйонів гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.