Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для Януковича - Конституційний Суд легітимний. У Президента - іншої думки

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5861 перегляд

Опубліковано - 23.05.2007 19:29 | Всі новини | Версія для друку

Для Януковича - Конституційний Суд легітимний. У Президента - іншої думки
Для Януковича - Конституційний Суд легітимний. У Президента - іншої думки
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович наполягає на легітимності Конституційного суду і необхідності виконання його рішень всіма гілками влади у тому числі і щодо законності Указу про достроковий розпуск парламенту. Секретаріат Президента вважає, що із легітимністю у КС проблеми.

"Рішення треба виконувати. Суд легітимний, суд працює - це конституційний орган", - сказав Янукович.

Разом з тим він підкреслив, що "зараз не потрібно цим рішенням (про легітимність Указу про розпуск парламенту) нікого заганяти в кут".

"Я проти того, щоб це рішення було дамокловим мечем", - сказав прем’єр і підкреслив важливість відповідальності всіх органів влади перед законом.

"Якщо допущена помилка, значить, вона не повинна ніколи повторюватися, але, якщо помилка стає закономірною, якщо ми керуємося принципом політичної доцільності - цього вже допускати не можна, тут ми повинні бути принципово на сторожі, тому що ми таким чином можемо розвалити державу", - сказав Янукович.

Прем’єр застеріг представників Секретаріату Президента від заяв, що дискредитують Конституційний суд, зазначивши, що такі заяви "серйозно шкодять процесу врегулювання ситуації, що склалася".

Він також звернув увагу на те, що "наполегливі спроби дискредитувати суддів Конституційного суду зірвати роботу найвищого конституційного органу країни, фактично можуть призвести до дискредитації всієї судової системи".

"Це, у свою чергу, вже безпосередньо загрожує існуванню України як правової, демократичної держави", - підкреслив Янукович.

Прем’єр висловив сподівання, що КС витримає тиск, який на нього здійснюється і ухвалить "справедливе, законне рішення, якого чекає від нього, без перебільшення, увесь український народ".

"Ми віримо, що політична доцільність ніколи не замінить закон, і принципово відстоюватимемо незалежне і повноцінне функціонування всіх гілок влади: законодавчої, виконавчої, і, безумовно, судової", - сказав Віктор Янукович.
Водночас, Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає, що рішення Конституційного Суду про невідповідність Основному Закону частини 5 статті 20 Закону «Про судоустрій України» є сумнівним з правової точки зору. «Конституційний Суд на сьогодні є нелегітимним. Після звільнення з посад трьох суддів КС, після низки корупційних скандалів, які фактично помножили на нуль чесність, об’єктивність і безсторонність цієї судової інстанції, говорити про чинність будь-яких її ухвал не доводиться».

Балога звернув увагу, що закон про судоустрій був прийнятий ще п’ять років тому, однак рішення про його конституційну вразливість прийнято саме сьогодні, «коли окремі корумповані судді стали офіціантами на брудній політичній кухні. Зрозуміло, що такий вердикт нелегітимного КС виводить керівників райсудів із-під контролю Президента, а це відкриває широкі ворота для нових політико-судових оборудок».

Глава Секретаріату Президента вказав на те, що функція призначення на керівні посади в суди, яку здійснює Президент, прямо випливає з його конституційного обов’язку із захисту прав і свобод громадян. «Сумнівне рішення КС, серед іншого, дає ліцензію на всі форми рейдерства, яке набуло розмаху епідемії. Суспільство має належно оцінити суть і наслідки цієї ухвали, аби чітко знати, де пролягає коріння багатьох ганебних явищ системи правосуддя в Україні», – наголосив Балога.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Шевченківський районний суд Києва в забезпечення адміністративного позову народного депутата України V скликання Миколи Оніщука (фракція Наша Україна) виніс ухвалу, якою заборонив суддям Валерію Пшеничному, Сюзанні Станік і Володимиру Іващенку здійснювати повноваження суддів Конституційного суду, оскільки вони є звільненими з посад. Про це повідомив сам Оніщук.

Крім того, він повідомив, що Управління державної охорони отримало повноваження не допускати на засідання КС Пшеничного, Станік і Іващенка.

Сьогодні Президент України підписав Укази про зміну начальника Управління державної охорони України.

Раніше заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин повідомив, що звільнені Президентом судді КС Валерій Пшеничний, Сюзанна Станік і Володимир Іващенко просять Печерський районний суд Києва поновити їх на посаді.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.