Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російське вторгнення можливе за трьома напрямками

Війна з Росією (АТО) 3306 переглядів

Опубліковано - 6.03.2019 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Російське вторгнення можливе за трьома напрямками
Російське вторгнення можливе за трьома напрямками
Російська сторона завершує формування ударних з’єднань на кордоні з Україною для можливого вторгнення за трьома напрямками: зі сходу, півночі і півдня, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Ми прогнозуємо, що в сучасних геополітичних реаліях військові загрози можливі по трьох із чотирьох географічних напрямків (півночі, сходу і півдня). Російська сторона завершує формування на кордонах України «ударних з’єднань», які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення», – сказав Муженко 6 березня на зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

За його словами, Кремль також готує низку диверсій на передовій і в тилу перед виборами президента України.

Начальник Генштабу наголосив, що українські військові готові «і мають чим зупиняти російські танки і літаки»

«За умови виконання державного оборонного замовлення 2019 року, ЗС України в два рази збільшать кількісний склад нової техніки у порівнянні з попередніми роками. Йдеться насамперед про відновлення і взяття на озброєння комплексів протиповітряної оборони та модернізацію ракет до них; укомплектування вітчизняними протитанковими комплексами бригад сухопутних військ, ДШВ та Морської піхоти; доукомплектування військ легко-броньованою автомобільною та оновлення вантажної техніки; збільшення чисельності вітчизняних БПЛ-комплексів в розвідувальних та артилерійських підрозділах», – сказав Муженко.

Нещодавно президент України Петро Порошенко, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН, заявив, що загальна чисельність російських збройних сил вздовж російсько-українського кордону становить понад 87 тисяч військових.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.