Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі розглядають сценарії продовження терміну влади Путіна

Імперія «Совок» 3606 переглядів

Опубліковано - 21.03.2019 15:38 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі розглядають сценарії продовження терміну влади Путіна
У Кремлі розглядають сценарії продовження терміну влади Путіна
В адміністрації президента Росії розглядають варіанти, які дозволять Владіміру Путіну зберегти владу і після нинішнього президентського терміну.

Про це розповіли американському агентству Bloomberg три джерела, близькі до Кремля.

Деякі представники правлячої еліти наполягають на тому, щоб російський лідер залишався президентом якомога довше, сказали троє близьких до Кремля осіб.

"Варіанти, що розглядаються, включають у себе примус сусідньої Білорусі до об’єднання з Росією для створення нової держави, щоб Путін міг обійти конституційні обмеження", – йдеться в статті.

Однак узгодженого сценарію переходу не існує, кажуть джерела.

Казахський сценарій також обговорюють у Москві, визнав колишній співробітник Адміністрації президента Андрєй Колядін, який зараз працює політичним консультантом у Кремлі.

"Сценарій Назарбаєва може задовольнити політичну еліту, яка хоче мати арбітра, який може вплинути на процес після вступу на посаду наступника" ,– сказав він.

78-річний Нурсултан Назарбаєв передав президентство довіреному союзнику, зберігши за собою ключові повноваження голови Ради безпеки Казахстану і статус лідера нації.

Однак в оточенні 66-річного Путіна не впевнені, що така передача влади в РФ не спровокує дестабілізуючу боротьбу між конкуруючими таборами Кремля.

Політконсультант Кремля Сєргєй Марков сумнівається, що ворожі еліти продовжать поважати владу Путіна, якщо він передасть президентство комусь іншому.

Соціолог Ольга Кріштановская, яка вивчає правлячу еліту Росії, вважає, що якщо Путін не підготує ґрунт для наступності, "це погано скінчиться".

Але стратегія Назарбаєва для Росія не застосовна, вважають багато експертів.

Путін поступався президентським постом Дмітрію Медвєдєву у 2008-2012 роках і продовжував керувати країною як прем’єр-міністр, щоб потім знову бути обраним президентом.

Цього разу, на думку московських політологів, Путін може передати ключові повноваження Раді безпеки чи Державній раді, які він зараз очолює, а потім використовувати їх для впливу, коли піде з Кремля.

Нинішній термін повноважень Путіна завершиться у 2024 році. Він обіцяв не змінювати Конституцію РФ заради продовження свого правління – однак голова Держдуми Вячєслав Володін пропонував змінити Конституцію.

Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що міркування деяких ЗМІ щодо варіантів продовження терміну перебування Владіміра Путіна при владі - не більше ніж "вільні вправи".

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в четвер, передає російський "Інтерфакс".

"Ми ознайомилися, але це такі вільні вправи, які не мають ніякого відношення до того, що обговорюється в Кремлі", - сказав Пєсков, відповідаючи на прохання прокоментувати публікацію в Bloomberg.

За його словами, в Кремлі "напружений робочий порядок денний".

Він підкреслив, що цей порядок "щоденний, націлений на реалізацію травневого указу, терміни якого не сягають на десятиліття вперед, а обмежені буквально місяцями".

За матеріалами "Української правди"
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.