Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затогиперзвуковыеракетыесть. У Кремлі здивувалися, що третина росіян не можуть дозволити собі нове взуття

Імперія «Совок» 3357 переглядів

Опубліковано - 4.04.2019 21:54 | Всі новини | Версія для друку

Затогиперзвуковыеракетыесть. У Кремлі здивувалися, що третина росіян не можуть дозволити собі нове взуття
Затогиперзвуковыеракетыесть. У Кремлі здивувалися, що третина росіян не можуть дозволити собі нове взуття
Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що не розуміє звідки взялися статистичні дані про те, що третина росіян не може дозволити собі купити взуття.

Відповідні дані оприлюднило російське державне статистичне агентство Росстат.

Згідно зі статистикою, третина опитаних домогосподарств не може дозволити собі щосезону купити нове взуття.

Статистичні дані також показали, що 80% російським родинам відчувають труднощі при купівлі найнеобхіднішого.

Опитування показало невелике покращення у деяких позиціях сімейних фінансів. Але увагу - зокрема й Дмітрія Пєскова - привернули показники, які розійшлися по заголовках новин, що свідчить про те, що чиновники відірвані від повсякденної реальності.

Коли у речника президента Путіна спитали про такі результати, він глибоко зітхнув, а потім заявив, що в Кремлі важко зрозуміти ці дані.

"Чому саме взуття? Чому саме третина? Звідки ці цифри?" - спитав пан Пєсков, додавши, що був би "вдячний" Росстату за пояснення цих даних.

Росстат у відповідь заявив, що це дослідження є одним з найрепрезентативніших і найглибших у Росії, а його методика створювалася разом з найкращими експертами країни і у співпраці з Вищою школою економіки.

Установа зазначила, що відповіді учасників дослідження "мають суб’єктивний характер, що відображає уявлення про достойний рівень життя, багатство та бідність".

Подробиці обстеження чітко видно онлайн, в обстеженні умов життя населення, що проводиться кожні два роки. Останні дані опитування, проведеного у вересні 2018 року, охоплюють близько 60 тисяч домогосподарств по всій Росії.

Обстеження також показало, що половина всіх домогосподарств не можуть нікуди поїхати у щорічну відпустку, навіть якщо до друзів чи родини.

Близько 10% опитаних не можуть дозволити собі купувати м’ясо чи рибу тричі на тиждень, а 12,6% не мають туалету у своїй квартирі або будинку, тобто користуються санвузлами спільного користування або ж мають туалет в окремій споруді.

У сільській місцевості, де у багатьох туалет надворі, ця цифра становила 38%.

Роздратування Кремля через статистику походить від розуміння того, що економічні труднощі наразі становлять значний виклик для президента Путіна.

Після періоду економічного зростання під час його перших термінів при владі, в умовах високих цін на нафту, рівень підтримки Путіна знизився, в той час як російські родини п’ятий рік поспіль живуть в умовах зниження доходів.

Ця щоденна реальність і лягла в основу останніх статистичних даних, зокрема той факт, що 52,9% домогосподарств не мають грошей на термінові витрати, наприклад, на ремонт чи лікування. У 2016 році, коли було проведене останнє дослідження, ця цифра становила 44,2%.

Інша статистка трохи покращилася. Два роки тому у 15% родин не було в помешканні туалету, а 54% не могли дозволити собі поїхати у відпустку.

Але суворі факти досі не збігаються з позитивними новинами, які доносять на російські кухні державні телеканали, а також з обіцянкою російського президента знизити рівень бідності вдвічі до 2024 року.

Розмова про купівлю взуття також не клеїться із чоботами, в яких сфотографували речника Путіна. Їхня вартість в онлайн-магазині наближається до суми, вдвічі більшої за мінімальну зарплатню.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.