Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК встановила результати голосування 31 березня і оголосила другий тур

Вибори - 2019 5679 переглядів

Опубліковано - 8.04.2019 10:22 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК встановила результати голосування 31 березня і оголосила другий тур
ЦВК встановила результати голосування 31 березня і оголосила другий тур
Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів.

Так, на чергових виборах Президента України до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Згідно з підрахунками, за Зеленського голоси віддали 30,24% виборців. За Порошенка проголосували 15,95% виборців. Юлія Тимошенко набирає 13,4%, Юрій Бойко - 11,67%, Анатолій Гриценко – 6,91%, Ігор Смешко – 6,04%, Олег Ляшко – 5,48%. Олександра Вілкула підтримали 4,15% виборців, Руслана Кошулинського - 1,62%. Інші кандидати набирають менше як 1%.

Показовим є і те, що результати виборів співпали з соціологічними дослідженнями, екзит-полами телеканалів і штабів кандидатів, паралельними підрахунками спостерігачів від громадських організацій. За це хочеться подякувати членам всіх комісій і працівникам секретаріату ЦВК, які весь цей період відповідально виконували свою роботу і зробили все, щоб встановлення результатів було проведено якісно і оперативно", - зазначила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Сьогодні ми завершили один з найважливіших етапів виборчого процесу виборів Президента України. Перед нами стояло гранично відповідальне і важливе завдання – зафіксувати результати народного волевиявлення у день чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. І ми це зробили. При чому в рекордно короткий термін – за сім днів цього не робили ніколи", - зауважила Сліпачук.

Відсьогодні, 8 квітня, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Про це на брифінгу поінформувала голова Центральної виборчої комісії Сліпачук.

"Є дуже важливим, що з 8 квітня дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах чинного законодавства", - сказала Сліпачук.

Крім того, вона додала, що прийняття такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій: "Це дуже важливо, тому що 8 квітня останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес".

За матеріалами Укрінформу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.