Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активність російських військ не зменшується

Війна з Росією (АТО) 3195 переглядів

Опубліковано - 8.04.2019 20:30 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активність російських військ не зменшується
Ситуація на фронті: активність російських військ не зменшується
7 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 10 разів обстріляв наших захисників, при цьому чотири рази вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, витративши 45 мінометних мін.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Під час обстрілів позицій наших військ збройні формування Російської Федерації застосовували міномети калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогонь окупанти вели виключно з окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил:

поблизу села ВОДЯНЕ, з території населеного пункту УЖІВКА – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

біля села ГНУТОВЕ, з території населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ, з населеного пункту САХАНКА – із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу селища міського типу НОВОТРОЇЦЬКЕ, з міста ДОКУЧАЄВСЬК – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив чотири обстріли позицій наших військ:

поблизу міста ПОПАСНА, з території населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм;

біля міста ПОПАСНА, з населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля села НОВОЗВАНІВКА, з селища міського типу КАЛИНОВЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

З метою виявлення системи фортифікаційного обладнання батальйонного району оборони, вчора, опівдні, поблизу села НОВОЗВАНІВКА противник під прикриттям великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї намагався провести розвідку боєм.

На той час командир бойової машини молодший сержант Володимир Козюра знаходився на взводному опорному пункті, разом з товаришами вчасно помітив переміщення ворога та примусив противника відступити на попередні рубежі.

Водночас свій відступ противник прикривав вогнем. Під час обстрілу Володимир отримав поранення. Йому була надана невідкладна медична допомога та організовано евакуацію.

Загризи для життя військовослужбовця немає.

За виявлену відвагу та стійкість молодший сержант Володимир Козюра буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними нашої розвідки, чотирьох окупантів ліквідовано, 14 – поранено. Також знищено один бронетранспортер противника.

З метою підвищення ефективності артилерійського та мінометного вогню противник тричі намагався застосовувати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил спроби збройних формувань Російської Федерації провести повітряну розвідку позицій наших військ за допомогою безпілотних літальних апаратів було припинено.

Від початку поточної доби ворог вісім разів обстріляв позиції наших військ, із них чотири рази – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Також збройні формування Російської федерації вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти:

з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу села ВОДЯНЕ;

з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу населеного пункту ПІСКИ;

з протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту ОПИТНЕ;

з гранатометів різних систем – в районі міста АВДІЇВКА;

з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ;

з станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту КАМ’ЯНКА.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села ЗОЛОТЕ-4;

з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту Луганське;

Під час обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

На ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 224 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено четверо громадян, які підозрюються в участі у складі збройних формуваннях Російської Федерації.

В районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 10 злочинів, один з яких пов’язаний з незаконним обігом зброї та боєприпасів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом доби близько 25 тисяч осіб та понад двох з половиною тисяч транспортних засобів перетнули контрольні пункти в’їзду-виїзду. У пропуску через лінію розмежування з об’єктивних причин відмовлено 20-ти особам.

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму близько 76 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування малозабезпеченим сім’ям та самотнім пенсіонерам у населених пунктах ЗОЛОТЕ, КРИНИЧНЕ, РОТИ, ВОЗДВИЖЕНКА, а також здійснено супровід представників благодійної організації "ADRA Ukrainе" в населений пункт БЕРДЯНСЬКЕ.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які продовжують виконання військового обов’язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.