Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Утримуваного в російському концтаборі Балуха кинули у ШІЗО

Імперія «Совок» 3268 переглядів

Опубліковано - 9.04.2019 17:52 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Утримуваного в російському концтаборі Балуха кинули у ШІЗО
Політв’язні Кремля. Утримуваного в російському концтаборі Балуха кинули у ШІЗО
Засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха запраторили в штрафний ізолятор колонії №4 російського міста Торжок.

Як повідомляє «Кримська правозахисна група», там він перебуває із 4 квітня, а залишиться – до 19 квітня.

Правозахисника кажуть, що отримали відповідну інформацію від сестри Балуха Надії, у якої російські співробітники пенітенціарної служби відмовилися прийняти посилку для Володимира Балуха.

«Посилку з продуктами і речами у неї знову відмовилися прийняти, аргументувавши тим, що поки утримуваний перебуває в ШІЗО, посилки і побачення йому не передбачені. У штрафному ізоляторі затриманих тримають в жорстких умовах – на хлібі і воді», – йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

8 квітня сестра Балуха Надія намагалася передати продукти харчування та речі своєму братові в колонію, але у колонії відмовили, аргументувавши тим, що «п’ятниця – неприйомний день».

Суд засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала його 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

Друга кримінальна справа пов’язана з нібито нападом на керівника ізолятора тимчасового тримання.

9 січня підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні. Активіст упродовж кількох місяців у 2018 році голодував на знак протесту проти несправедливого ув’язнення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.