Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті знову загострюється

Війна з Росією (АТО) 3606 переглядів

Опубліковано - 9.04.2019 19:51 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті знову загострюється
Ситуація на фронті знову загострюється
Порівняно з попередньою добою, 8 квітня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки до часткового загострення.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Противник 13 разів обстріляв наших захисників, при цьому сім разів вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Під час обстрілів позицій наших військ збройні формування Російської Федерації застосовували артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 82 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю та витратили 40 артилерійських пострілів калібру 122 мм, 31 мінометну міну калібру 82 мм. Вогонь окупанти вели виключно з окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вісім разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил:

поблизу села ВОДЯНЕ, з населеного пункту ПІКУЗИ – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ПІСКИ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів;

поблизу міста АВДІЇВКА, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм;

в районі населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту СПАРТАК – з протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів;

в районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

в районі міста АВДІЇВКА, з населеного пункту ЯСИНУВАТА – з гранатометів різних систем;

в районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з населеного пункту ПАНТЕЛЕЙМОНІВКА – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу села КАМ’ЯНКА, з населеного пункту ВАСИЛІВКА – із станкових протитанкових гранатометів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив п’ять обстрілів позицій наших військ:

біля населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території населеного пункту з ГОЛУБІВСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм;

біля села КРИМСЬКЕ, з території населеного пункту з ГОЛУБІВСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з території населеного пункту з ЗОЛОТЕ-5 – із мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів;

поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, із території села ЛОГВИНОВЕ – з мінометів калібру 82 мм;

в районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, із території села НИЖНЄ ЛОЗОВЕ – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

З метою зайняти більш вигідне для себе тактичне положення, противник під прикриттям гранатометів та стрілецької зброї намагався переміститися в смузі забезпечення однієї з механізованих бригад, що захищає місто АВДІЇВКА.

З початком переміщення ворога головний старшина механізованого батальйону прапорщик Олексій Одинок, механік – водій сержант Микола Неживий та старший бойовий медик механізованої роти молодший сержант Роман Понамаренко спільно з товаришами зосередженим вогнем примусили ворожу піхоту відступити.

Свій відступ противник прикривав вогнем з автоматичних станкових гранатометів та мінометів.
Під час зміни позицій нашими захисниками противник посилив обстріл опорного пункту та застосував протитанкові ракетні комплекси. Одна з ракет розірвалась поблизу наших військовослужбовців.
Внаслідок вибуху ракети отримав поранення, несумісні з життям, сержант Микола Неживий, а прапорщик Олексій Одинок та молодший сержант Роман Понамаренко зазнали поранень.

Військовослужбовцям була надана невідкладна медична допомога та здійснена евакуація.

Загрози життю пораненим військовослужбовцям немає. Наші захисники будуть представлені до нагородження.

З метою виявлення вогневих позицій батальйонного району оборони вчора ввечері поблизу ЛУГАНСЬКОГО противник намагався під прикриттям гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснити переміщення в смузі забезпечення.

Командир відділення – командир бойової машини молодший сержант Ростислав Кащєєв, який на той час знаходився на спостережному посту, разом з товаришами помітили переміщення ворожої піхоти та зосередженим вогнем примусили противника відступити на попередні рубежі.

Водночас свій відступ противник продовжував прикривати вогнем з гранатометів. Під час обстрілу Ростислав отримав поранення. Йому була надана невідкладна медична допомога та організовано евакуацію.

Загризи для життя військовослужбовця немає.

За виявлену відвагу та стійкість молодший сержант Ростислав Кащєєв буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними нашої розвідки, семеро окупантів ліквідовано, шестеро – поранено.

Застосування ворожих безпілотних авіаційних комплексів минулої доби не відмічено.

Від початку поточної доби ворог вісім разів обстріляв позиції наших військ, із них п’ять разів – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Також збройні формування Російської федерації вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог чотири рази обстріляв наші опорні пункти:

з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села ПАВЛОПІЛЬ;

двічі із гранатометів різних систем та стрілецької зброї – в районі населеного пункту АВДІЇВКА;

з ручних протитанкових гранатометів - в районі населеного пункту ГНУТОВЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти чотири рази обстріляли позиції Об’єднаних сил:

із мінометів калібрів 120 і 82 мм – в районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА;

із мінометів калібру 120 мм – в районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА;

двічі з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї – в районі села ЗОЛОТЕ-4.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок обстрілів немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Сьогодні, під час роботи групи піротехнічних робіт ДСНС України зі складу Об’єднаних сил, яка здійснювала розмінування ділянки місцевості в районі водогону "Сіверський Донець-Донбас", стався підрив невідомого вибухового пристрою.

В результаті вибуху один співробітник загинув, двоє піротехніків отримали поранення.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 900 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено семеро громадян, які підозрюються в участі у складі збройних формуваннях Російської Федерації.

В районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 18 злочинів, два з яких пов’язаний з незаконним обігом зброї та боєприпасів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом доби близько 28 тисяч осіб та понад двох з половиною тисяч транспортних засобів перетнули контрольні пункти в’їзду-виїзду. У пропуску через лінію розмежування з об’єктивних причин відмовлено 18-ти особам.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування малозабезпеченим сім’ям у населених пунктах ЩАСТЯ і ТРОЇЦЬКЕ, а також здійснено супровід представників організації "Благодійний фонд "HALO Trust Ukraine" під час проведення заходів розмінування та очищення території від вибухонебезпечних предметів в районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які продовжують виконання військового обов’язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.