Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі вже побачили примусову українізацію України

Імперія «Совок» 3969 переглядів

Опубліковано - 25.04.2019 18:57 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі вже побачили примусову українізацію України
У Кремлі вже побачили примусову українізацію України
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” є примусовою українізацією і забороняє російську мову.

Про це вона сказала в четвер на брифінгу, пише російське видання ТАСС.

"За своєю суттю він є законом про примусову українізацію, фактично тотальну. Його положеннями передбачаються значні обмеження, а в багатьох випадках і пряма заборона на використання російської мови, мов національних меншин в різних сферах суспільного життя", - заявила вона.

За словами Захарової, багато положень цього закону суперечать ряду міжнародно-правових норм, а також Конституції України.

У Facebook вона також відреагувала на слова переможця другого туру виборів в Україні і майбутнього президента Володимира Зеленського, який обіцяв проаналізувати закон.

Захарова написала про походження слова "стимул", але не врахувала вжиток слова у широкому розумінні. Користувачі соцмережі виправили її та відзначили, що вона вириває з контексту.

25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у лютому.

При цьому відповідальність за порушення закону про мову відклали на 3 роки.

Чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що невідкладно підпише ухвалений закон, як тільки він надійде до Адміністрації президента.

Порошенко подякував російськомовним громадянам за розуміння необхідності підтримки української мови і пообіцяв поважати права людей, які говорять російською або іншими мовами.

Переможець виборів президента Володимир Зеленський заявив, що після вступу на посаду проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян. Сам Зеленський російськомовний і наразі вдосконалює своє знання української мови та шукає гарного викладача.

Вранці 25 квітня біля Верховної Ради проходила акція на підтримку ухвалення закону про українську мову № 5670-д.

У першому читанні законопроект № 5670-д парламент ухвалив 4 жовтня 2018 року.

У грудні 2018 року профільний комітет доопрацював його, розглянувши 2059 поправок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.