Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін підписав закон про самоізоляцію російського інтернету

Імперія «Совок» 3476 переглядів

Опубліковано - 2.05.2019 09:22 | Всі новини | Версія для друку

Путін підписав закон про самоізоляцію російського інтернету
Путін підписав закон про самоізоляцію російського інтернету
Президент Росії Владімір Путін підписав закон, неформально названий законом «про ізоляцію російського інтернету» або законом про «суверенний інтернет».

У Кремлі заявляють, що закон має на меті «забезпечити безпечне і стійке функціонування інтернету на території Росії».

Критики кажуть, що суть закону – розширення контролю влади країни над інтернетом, і він призведе до тотальної державної цензури в російському сегменті інтернету. Вони звертають увагу, що закон передбачає розширення наглядових повноважень в інтернеті для російських спецслужб і можливостей для влади контролювати інформацію.

За словами ж влади, йдеться про захисний захід на випадок, якщо США відріжуть Росію від всесвітньої мережі, щоб російський сегмент інтернету міг функціонувати незалежно від решти світу. В такому разі контроль над усім російським сегментом інтернету має перейти до «Роскомнагляду», державної структури, до фактичних функцій якої, зокрема, належить цензура інформації, і цей орган отримає повноваження фільтрувати весь вміст російського інтернету.

Але ще до можливого виникнення такої ситуації інтернет-провайдери будуть зобов’язані спрямовувати весь потік даних через сервери на території Росії.

Більша частина вимог закону має набути чинності з 1 листопада.

Міжнародні правозахисні організації закликали Путіна не підписувати закон. У спільній декларації організацій «Репортери без кордонів» і Human Rights Watch було наголошено, що він порушує європейську Конвенцію з прав людини і пакт ООН про громадянські і політичні права, які підписувала Росія.

Також закон критикувала низка інтернет-компаній, які звертали увагу, наприклад, що технологія, яка розробляється для його виконання, погіршить роботу сервісів, чи що аналізувати весь потік інформації було б надто дорого, так що остаточна вартість проекту буде «космічною».

Автори закону спочатку стверджували, що на його виконання не потрібно додаткових витрат з бюджету, пізніше стали заявляти, що на це піде понад 20 мільярдів рублів (нині це майже 310 мільйонів доларів); тим часом у пресі з’явилася інформація про суму принаймні у 30 мільярдів рублів (понад 460 мільйонів доларів).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.