Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: змін немає

Війна з Росією (АТО) 3223 перегляди

Опубліковано - 13.05.2019 20:13 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: змін немає
Ситуація на фронті: змін немає
Минулої доби оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм із загальною витратою 10 боєприпасів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 13 разів порушив режим тиші, з них:

чотири рази біля міста АВДІЇВКА, з населених пунктів МІНЕРАЛЬНЕ, СПАРТАК і ЯСИНУВАТА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населених пунктів КАМ’ЯНКА і НОВОТРОЇЦЬКЕ, з населених пунктів КРУТА БАЛКА і ДОКУЧАЇВСЬК – з автоматичних станкових гранатометів;

в районі населеного пункту ТАЛАКІВКА, з території населеного пункту ПІКУЗИ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

тричі біля населених пунктів БОГДАНІВКА, СТАРОГНАТІВКА і ГРАНІТНЕ, з населених пунктів ПЕТРІВСЬКЕ, НОВОЛАСПА і НОВА МАР’ЇВКА – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з напрямку населеного пункту САХАНКА – з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог тричі обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту КРИМСЬКЕ, з території населеного пункту СОКІЛЬНИКИ – з мінометів калібру 120 мм;

біля населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з напрямку населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, з населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ – зі станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення, один воїн був травмований в результаті вибуху ворожої мінометної міни.

З метою зайняття більш вигідного тактичного положення у смузі забезпечення, група ворожої піхоти, під прикриттям вогню з гранатометів та стрілецької зброї, розпочала висування у фланг взводного опорного пункту окремої гірсько-штурмової бригади, яка обороняє НОВОТОШКІВСЬКЕ.

Молодший сержант Євген Черниш та солдат Олег Попович вчасно викрили задум ворога та разом з товаришами відкрили по противнику зосереджений вогонь.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл, внаслідок чого Євген та Олег отримали поранення. Військовослужбовцям була надана невідкладна допомога та організована евакуація. Загрози для життя воїнів немає.

З метою охоплення взводного опорного пункту окремої гірсько-штурмової бригади, яка виконує бойові завдання на в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ, група ворожої піхоти перемістилась в смугу забезпечення. Для прикриття своїх піхотинців ворог розпочав обстріл наших позицій з мінометів калібру 120 мм.

Молодший сержант Василь Гедзик вчасно помітив висування ворожої піхоти та разом з товаришами відкрив вогонь по противнику. В результаті упевнених дій військовослужбовців ворог змушений був відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл взводного опорного пункту. В результаті вибуху ворожої мінометної міни Василя було травмовано. Йому негайно надали допомогу та евакуювали. Загрози для життя воїна немає.

За проявлену мужність і відвагу молодші сержанти Євген Черниш і Василь Гедзик, солдат Олег Попович будуть представлені до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь.

За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог тричі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил намагання противника було зірвано.

Від початку доби ворог чотири рази порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу села БОГДАНІВКА;

з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля міста МАР’ЇНКА;

з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста АВДІЇВКА.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог зі стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 133 адміністративних правопорушень та розкрили 17 злочинів, три з яких пов’язані із незаконним обігом зброї та боєприпасів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів чотири особи.

12 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 19 тисяч осіб та 2,5 тисяч транспортних засобів. Водночас понад 17 тисяч осіб і 2,4 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 25 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму близько 10 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим та багатодітним сім’ям в населених пунктах КРИНИЧНЕ, РОТИ і ВОЗДВИЖЕНКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.