Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помпео та Маас відзначили взаємодію між США та Німеччиною стосовно України

Політика 3405 переглядів

Опубліковано - 1.06.2019 00:05 | Всі новини | Версія для друку

Помпео та Маас відзначили взаємодію між США та Німеччиною стосовно України
Помпео та Маас відзначили взаємодію між США та Німеччиною стосовно України
Україна, Росія, Китай, Іран та Венесуела – питання міжнародної політики стосовно таких країн обговорили на зустрічі в Берліні Держсекретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Про це повідомив Помпео спілкуючись з журналістами на спільній прес-конференції з Маасом.

Виступаючи перед пресою Помпео висловив вдячність Німеччині за співпрацю з питання "санкцій, що карають Росію за її агресію в Україні і використання хімічної зброї в Великобританії".

"У світлі практики російської збройної агресії, - заявив Помпео, - сподіваємось, що німецький уряд зробить кроки домовлені в рамках Уельської домовленості зі зміцнення підтримки НАТО".

Маас, в свою чергу, підкреслив важливість співпраці Німеччини та США, зокрема що стосується України, і розповів про підсумки свого візиту до Києва.

"Багато конфліктів та викликів, які постають перед нами, можуть бути вирішені лише в координації та співпраці з нашими американськими друзями і ми маємо намір так робити", - наголосив Маас.

"Це справедливо стосовно України", - додав він.

Маас зауважив, що під час свого візиту до Києва цього тижня, він "дуже чітко висловився і заявив, що новий президент та новий уряд заслуговує на нашу повну підтримку у продовженні реформаторського курсу України, і що ми працюємо з іншими країнами Великої Сімки над досягненням цієї мети".

"На тепер, дуже важливо слідкувати за подіями в України, - говорить політик. – Це також справедливо для Мінського процесу. Тут потрібен прогрес. Ми подолали перешкоди тут і хочемо якомога швидше встановити співпрацю на різних рівнях, в Нормандському форматі, або на інших рівнях".

Маас наголосив на необхідності для Росії "негайно зробити конструктивні кроки – не лише стосовно України, однак, стосовно України насамперед".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.