Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: після загострення, яке було вчора, сьогодні - маже тиша

Війна з Росією (АТО) 3168 переглядів

Опубліковано - 5.06.2019 19:46 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: після загострення, яке було вчора, сьогодні - маже тиша
Ситуація на фронті: після загострення, яке було вчора, сьогодні - маже тиша
Від початку доби ворог п’ять разів порушив режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив три обстріли позицій Об’єднаних сил, з них:

поблизу населеного пункту ТАЛАКІВКА, з напрямку населеного пункту ПІКУЗИ – з ручних протитанкових гранатометів;

в районі села ВОДЯНЕ, з напрямку населеного пункту АЗОВ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту НОВОГРИГОРІВКА, з району населеного пункту СТАРОЛАСПА – з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник з автоматичної стрілецької та снайперської зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-1. Вогонь ворог вів з напрямку населеного пункту ЗОЛОТЕ-5.

Внаслідок ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил.

На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, при цьому тричі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм та 82 мм.

Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Учора в районі населеного пункту Новоселівка Друга збройним формуванням Російської Федерації був підступно обстріляний автомобіль ГАЗ-66 Збройних Сил України, який здійснював доставку продуктів харчування на позиції підрозділу Об’єднаних сил.

Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети загинули двоє військовослужбовців Об’єднаних сил. Також отримав поранення один український захисник, якому було надано допомогу та організовано евакуацію до військового мобільного госпіталю.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів АВДІЇВКА, ОПИТНЕ, НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, ТАЛАКІВКА, ПІСКИ, ВОДЯНЕ, ЧЕРМАЛИК, ПАВЛОПІЛЬ, КРИМСЬКЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ЗОЛОТЕ-4 і СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА.

04 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 29 адміністративних правопорушень і розкрили 28 кримінальних злочинів, чотири з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів вісім осіб.

Учора через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 19 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб та транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено за ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 157 тисяч гривень.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об’єднаних сил.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.