Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті загострилася

Війна з Росією (АТО) 3152 перегляди

Опубліковано - 7.06.2019 20:29 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті загострилася
Ситуація на фронті загострилася
Від початку доби ворог дванадцять разів порушив режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, а також із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив вісім обстрілів позицій Об’єднаних сил, з них:

тричі в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з напрямку населеного пункту УКРАЇНІСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів;

двічі в районі населеного пункту НОВОГРИГОРІВКА, з напрямку населеного пункту МАЙОРОВЕ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів;

поблизу МАР’ЇНКИ, зі сторони напрямку населеного пункту ТРУДІВСЬКЕ - зі стрілецької зброї;

в районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ - із стрілецької зброї;

в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з напрямку АЗОВУ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил:

в районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ з напрямку населеного пункту КАЛІНІНСЬКЕ з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу села ЗАЙЦЕВЕ з напрямку населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ із станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

Двічі поблизу населеного пункту ТРАВНЕВЕ, – з озброєння БМП, АГС, СПГ, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКЕ.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули, ще четверо отримали поранення, сім військовослужбовців зазнали бойових травм.

На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів ОПИТНЕ, МАР’ЇНКА, ВОДЯНЕ, ЧЕРМАЛИК, ПАВЛОПІЛЬ, НОВОМИХАЙЛІВКА і МАЙОРСЬК.

6 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил розкрили 26 кримінальних злочинів, шість з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів одну особу. Під час забезпечення публічного порядку припинено 264 адміністративних правопорушення.

Учора через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб та транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено за ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму близько 180 тисяч гривень. 33-ом особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.