Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Чорному морі одночасно проходять військові навчання Росії і НАТО

Політика 3352 перегляди

Опубліковано - 5.07.2019 16:06 | Всі новини | Версія для друку

У Чорному морі одночасно проходять військові навчання Росії і НАТО
У Чорному морі одночасно проходять військові навчання Росії і НАТО
Чорноморський флот РФ проводить маневри на тлі 12-денних навчань НАТО Sea Breeze. Кореспондентка DW повідомляє про безперервне слідування російських кораблів і авіації за натовськими.

В акваторії Чорного моря, де з 1 липня проходять військово-морські навчання НАТО Sea Breeze 2019 за участю українських військових, почалися планові маневри Чорноморського флоту (ЧФ) РФ. У російських навчаннях задіяні близько 10 кораблів, у тому числі великі десантні кораблі "Азов" і "Цезар Куніков", малі ракетні кораблі "Орехово-Зуєво" і "Міраж", а також ракетні катери "Івановець", "Набережні Челни" і " Р-60 ", повідомила пресслужба флоту.

"Екіпажі кораблів продовжують відпрацьовувати елементи спільного плавання та бойового маневрування в морських полігонах, а також здійснюють перебудовування в складні строї і спільні ордери", - йдеться в заяві. Крім того, сили Чорноморського флоту відстежують діяльність сил НАТО, що беруть участь в Sea Breeze 2019.

ВМС України називають дії ЧФ РФ агресією

Кораблі ЧФ РФ і російська авіація безперервно слідують за військовими кораблями НАТО, повідомила кореспондентка DW з місця навчань. Зокрема, 4 липня російський СУ-24 з двома протикорабельними ракетами здійснив кілька доволі близьких обльотів над американським есмінцем Carney. Крім того, вертоліт класу К облетів американський есмінець, який має на борту ракети "Томагавк".

При цьому американські військові вважають, що росіяни не порушили правила, що стосуються міжнародних вод, передає кореспондентка DW з місця навчань. Водночас командувач ВМС України Ігор Воронченко назвав дії РФ агресією. "Це вже смішно виглядає. Перед початком навчань росіяни закривають район, де ми планували проводити навчання (...) І в районі навчань ми фіксуємо 14 кораблів ЧФ РФ. Ми бачили дії авіації ЧФ РФ, вони досить суперечливі щодо безпеки заходу над нашими кораблями", - заявив Воронченко DW.

Тим часом в міноборони РФ заявили про "перехоплення" російським винищувачем літака-розвідника США над Чорним морем. "Російськими засобами контролю повітряного простору над нейтральними водами Чорного моря була виявлена повітряна ціль, що наближалась до державного кордону РФ", - повідомило відомство 5 липня. В повітря було піднято винищувач СУ-27, екіпаж якого ідентифікував його як американський літак-розвідник P-8A Посейдон, який відразу змінив напрямок польоту від кордону РФ, зазначили в міноборони РФ.

Навчання Sea Breeze 2019 проходять з 1 по 12 липня в північно-західній частині Чорного моря. У них беруть участь 32 військових кораблі і авіація країн НАТО і союзників, зокрема США, Великобританії, Канади, Італії, Туреччини, Польщі, Норвегії, Болгарії, Греції, Румунії, ОАЕ, України, Молдови і Грузії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.