Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ДБР півтори години допитувала Петра Порошенка

Політика 3255 переглядів

Опубліковано - 25.07.2019 19:42 | Всі новини | Версія для друку

ДБР півтори години допитувала Петра Порошенка
ДБР півтори години допитувала Петра Порошенка
Попри попередні заяви, експрезидент України Петро Порошенко прийшов до Державного бюро розслідувань. Його допит тривав півтори години.

Експрезидент України Петро Порошенко у четвер, 25 липня, прибув на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР). Допит тривав півтори години, повідомила агенція "Інтерфакс-Україна".

Сам Порошенко після допиту розповів, що він давав слідчим пояснення, які стосуються угоди про купівлю-продаж заводу "Кузня на Рибальському". Крім того, за його словами, ДБР "намагається продовжувати слідчі дії проти каналу "Прямий".

Речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенка було допитано як свідка і що йому було вручено повістку на наступний допит. "Повістку на наступний допит він отримав", - зазначила Іванова, але не уточнила, коли саме відбудеться наступний допит.

Під час виходу Порошенка з будівлі ДБР стався інцидент, коли четверо невідомих чоловіків намагалися напасти на експрезидента. Вже коли він сів у автомобіль і відїжджав від офісу ДБР, кілька невідомих намагалися підбігти до машини Порошенка. Зав’язалася нетривала сутичка, під час якої охоронець експрезидента відбив одного нападника парасолькою, а той у відповідь розпорошив сльозогінний газ. Нападникам вдалося втекти, їх поки що не було затримано.

"Спростувати потуги Портнова"

Перед допитом Порошенко, прийшовши до ДБР, заявив, що довелося перенести міжнародну зустріч і "реагувати на ті інсинуації", які "запускають" і ексзаступник глави адміністрації президента часів перебування при владі Віктора Януковича Андрій Портнов, і "окремі представники ДБР". За словами Порошенка, він прийшов, щоб "повністю спростувати потуги Портнова і його прибічників із Російської Федерації, щоб дискредитувати Україну". Він також повідомив, що не отримував офіційного виклику на допит до ДБР.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко прийшов у ДБР, але його там не допитали. Після цього очільник відомства Роман Труба заявив, що на 24 липня слідчі дії за участі експрезидента не планувалися і висловив сподівання, що Порошенко прийде 25 липня. Він також зазначив, що адвокати колишнього глави держави просили про перенесення допиту.

17 липня директор ДБР заявляв, що Петро Порошенко не з’явився на допит і що його викликатимуть повторно після виборів. Адвокати експрезидента тоді пояснили це проведення передвиборчої кампанії.

Раніше колишній заступник глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов подав до ДБР низку заяв про нібито вчинення злочинів Порошенком і його оточенням. Потім він повідомив, що допит Порошенка мав відбутися в рамках розслідувань у справі "про офшори і відмивання злочинних доходів".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.