Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На очах у перших осіб держави “Беркут” влаштував розправу над вболівальниками київського “Динамо”

За право людини Регіон: м.Київ 10373 перегляди

Опубліковано - 28.05.2007 23:34 | Всі новини | Версія для друку

“Беркут” застосовув силу і спецзасоби проти беззахисних фанів. Фото - FC “Динамо”
“Беркут” застосовув силу і спецзасоби проти беззахисних фанів. Фото - FC “Динамо”
12 запалених факелів, 50 співробітників спецзагону МВС, 40 відірваних стільців, 22 затриманих фани і непорахована кількість синців від гумових кийків - такий результат наведення порядку під час матчу на Кубок України з футболу між київським “Динамо” і донецьким “Шахтарем”.

Вчора, 27 травня, міліція затримала 22 уболівальника футбольного клубу “Динамо” за хуліганські дії під час матчу за Кубок України “Динамо” - “Шахтар” в Києві.

На честь першого голу столичні вболівальники підпалили 12 факелів. Спочатку міліція намагалася відібрати феєрверки. Але вдалося це тільки бійцям „Беркуту”. 50 спецназівців (а це були бійці сумнозвісного "ескадрону смерті" дніпропетровського “Беркуту”, які приймали участь в захопленні будинку Генпрокуратури) у повному спорядженні гумовими кийками заспокоювали емоційних уболівальників і не звертали уваги на те, глядачі якої статі стоять у них на шляху. Найактивніших фанатів заарештували, а кілька годин по тому всіх відпустили.

Уболівальників затримали за статтями 173 і 185 Адміністративного кодексу.

Так, під час матчу, після забитого гола в ворота "Шахтаря", в 11 секторі, де сиділи фанати київської команди, хтось почав запалювати файєри (факели) і димові шашки.

Спроба бійців спецпідрозділу “Беркут” затримати підпалювачів закінчилася масовим побиттям уболівальників - в основному підлітків. Вони змушені були захищатися тим, що потрапляло під руку, -уболівальники почали зривати сидіння і кидатися ними в “Беркут”.
За подіями на Олімпійському спостерігали перші особи держави і екс(?)-генеральний прокурор. Всі лишилися задоволені. Фото - Дмитро Ларін.
За подіями на Олімпійському спостерігали перші особи держави і екс(?)-генеральний прокурор. Всі лишилися задоволені. Фото - Дмитро Ларін.
Багато українських ЗМІ повідомили про те, що причиною бійки між “Беркутом” та фанатами “Динамо” стало те, що вболівальники почали викидати піротехнічні засоби на футбольне поле.

На відео, яке зображене нижче, можна побачити, що жоден факел на поле не полетів, вони були загашені на місці.

Камери багатьох телеканалів зафіксували чітко - співробітники “Беркуту” - просто били всіх підряд, особливо шокувала сцена, де молоду дівчину заломили через крісла і били гумовим кийком по шиї. Можливо, побиття й продовжувалося б далі, якби співробітники МВС у звичайній формі не почали захищати вболівальників.

Як відомо, оскільки вчора на стадіоні були присутні прем'єр-міністр Віктор Янукович, Президент Віктор Ющенко та спікер Олександр Мороз, міліцією було вжито посилених заходів безпеки. Громадський порядок охороняли 3,2 тисяч правоохоронців.

Цікаво, як коментував поведінку "орлів Цушка" екс-генпрокурор Святослав Піскун Віктору Ющенку?

Нагадаємо, Кубок України отримало "Динамо", обігравши у фінальному матчі "Шахтар" з рахунком 2:1.


До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.