Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці вважають справедливе судочинство та вільну пресу дуже важливими для країни

Громадська думка 6335 переглядів

Опубліковано - 21.10.2019 20:31 | Всі новини | Версія для друку

Українці вважають справедливе судочинство та вільну пресу дуже важливими для країни
Українці вважають справедливе судочинство та вільну пресу дуже важливими для країни
Американський соціологічний центр Pew Research провів опитування громадської думки в країнах Європи.

Опитування надає інформацію про громадські настрої через 30 років після падіння комунізму.

Попередні подібні опитування проводились в 1991 а також в 2009 році.

Теперішнє опитування засвідчило - значна частина мешканців Центральної та Східної Європи підтримують ринкові та демократичні перетворення, але переживають, через своє політичне та економічне майбутнє, йдеться в дослідженні.

Згідно до результатів дослідження, 51% опитаних українців підтримують перехід до багатопартійної системи, 35% не підтримують. 47% опитаних українців підтримують перехід до ринкової економіки, в той час, як 38% висловились проти. Як і в Україні, більше третини опитаних в Болгарії не підтримують перехід до багатопартійної системи та ринкової економіки. Майже половина опитуваних в Росії не підтримують трансформацію. Водночас, 70-80% поляків, мешканців країн Балтії ці перетворення схвалюють.

В Україні, як і в Угорщині та Литві, зазначають соціологи, підтримка багатопартійності та ринкової економіки знижувалась з 1991 року до 2009, але за останнє десятиліття – зросла. Росія залишилась єдиною країною регіону, де підтримка багатопартійності та ринкової економіки значно знизилась з 2009 року, зауважують дослідники.

Одним з факторів, який спонукає до розчарування тим, як працює демократія, є зневіра в політичних елітах, які, як вважається, не дбають про те, що думають громадяни, наголошують аналітики. Згідно до опитування, 80% мешканців України вважають, що обрані політики не зважають на думку громадян.

Серед основоположних принципів демократії найбільш важливими українці вважають чесне судочинство а також вільну пресу. На третьому місці – регулярне проведення виборів.

А от що стосується очікувань покращення для наступних поколінь, українці виявились найбільшими оптимістами в регіоні. 61% опитаних в Україні очікують, що економічний стан дітей буде кращим, ніж стан теперішнього покоління. Близькі до цих значень – настрої серед поляків та литовців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.