Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики знову зривають переговорний процес і марять танками

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6734 перегляди

Опубліковано - 29.05.2007 15:42 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики знову зривають переговорний процес і марять танками
Більшовики знову зривають переговорний процес і марять танками
Прес-служба Соцпартії звинувачує секретаріат президента у спробі зірвати переговорний процес. Ідентичне за змістом повідомлення розіслала і прес-служба партії Регіонів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служб, де міститься анонс брифінгу представників коаліції у зв'язку з черговою спробою блокування роботи КС керівництвом Управління державної охорони України

"У ці хвилини в Конституційному Суді України, що не може почати чергове пленарне засідання через відсутність кворуму, знаходиться відомий начальник Управління державної охорони Гелетей, який проводить "роз'яснювальну роботу" як із суддями КСУ, так і з його співробітниками", - йдеться у повідомленні прес-служби ПР.

"Беручи до уваги формальний статус пана Гелетея, ми розцінюємо його дії як спроби залякати Конституційний Суд і змусити суддів приймати ті рішення, що "подобаються" "патронові" Валерія Гелетея, тобто Президентові", - заявляють регіонали.

Вони також відзначають, що паралельно в Шевченківському суді столиці, де розглядається позов Святослава Піскуна щодо оскарження Указу Президента про звільнення його з посади генпрокурора, "присутні, треба думати, з метою контролю над процесом співробітники СБУ".

"Констатуємо, що подібні дії представників підконтрольних главі держави силових структур, по суті, йдуть врозріз із положенням спільної заяви президента, прем'єр-міністра і голову Верховної Ради від 27 травня 2007 року, де говориться про зобов'язання сторін "не допускати поза рамками своєї компетенції втручання в діяльність органів судової влади і правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

"Партія Регіонів протестує проти триваючих спроб певних структур тиснути на судові органи і закликає раз і назавжди відмовитися від цієї порочної практики. В іншому випадку переговорний процес, що почався, і досягнення життєве важливих для країни домовленостей знову виявиться під погрозою зриву", - наголошують регіонали.

Як відомо, згідно з домовленостями Президента, прем’єра і спікера рішення про проведення дострокових виборів ухвалено незалежно від того, яким буде рішення КС. Крім того, у вівторок Конституційний Суд не проводить засідань через відсутність кворуму.

Лідер КПУ Петро Симоненко звинувачує Президента Віктора Ющенка в провокації силового розвитку подій.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою КПУ.

"Ющенко зухвало демонструє, що не має наміру дотримуватися будь-яких домовленостей і не хоче зважати на Конституцію і закони, якщо вони заважають йому та його оточенню узурпувати владу", - заявив лідер КПУ, оцінюючи дії секретаріату Президента щодо оскарження рішення Солом'янського суду про визнання незаконним указу президента і поновлення Святослава Піскуна на посаді генпрокурора.

Симоненко наголошує, що "замість кроків назустріч і врегулювання політичної кризи заради збереження цілістності держави, заради спокою і добробуту людей, Ющенко продовжує провокувати силовий розвиток подій, посилюючи позаконституційний контроль над силовими відомствами і судовою владою".

"Я наголошую, що домовленості мають сенс, якщо всі підписанти будуть їх дотримуватися. Президент цього не робить і таким чином знімає з коаліції будь-які зобов'язання щодо можливості проведення дострокових виборів", - заявив лідер КПУ.

Симоненко підкреслив, що позиція Компартії залишається незмінною: дострокові вибори будуть легітимні тільки за умов дотримання Конституції.

"Іншого шляху для розв'язання політичної кризи не існує", - заявив лідер КПУ.

Від “Аратти”: наша пісня гарна й нова, заспіваймо її знову... А ви що, повірили, що більшовики підуть на вибори? Наївні!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.