Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У шотландській каплиці да Вінчі почули відлуння Сатурну

Невідоме 8001 перегляд

Опубліковано - 30.05.2007 00:15 | Всі новини | Версія для друку

“Гігантський гексагон” Сатурну
“Гігантський гексагон” Сатурну
Томас Мітчелл, відставний криптоаналітик британських ВПС і композитор, припустив, що дивне явище, яке спостерігають астрономами біля північного полюса Сатурну і яке отримало назву “Гігантський гексагон”, тобто шестикутник, є музичним “посланням” планети.

До такого висновку Мітчелл дійшов, вивчаючи архітектурні особливості Росслинської каплиці - пізньоготичної споруди в Шотландії. Деталі гіпотези повідомляє газета The Telegraph.

Мітчелл, досліджуючи в Росслині геометричний візерунок, що утворюється 213 кам'яними кубиками на одній з арок каплиці, вирішив, що це - оригінальний нотний запис XV століття. Щоб "прочитати" його, Мітчелл використовував фізичний феномен під назвою "фігура Хладні", що дозволяє візуалізувати стоячі звукові хвилі в твердому телі, і дані "киматіки", дисципліни, придуманої ученим Хансом Енні для вивчення розповсюдження хвиль в різних середовищах.
Внутрішній інтер`єр каплиці да Вінчі
Внутрішній інтер`єр каплиці да Вінчі
В результаті, як стверджує композитор, йому вдалося встановити звукову і тональну відповідність кожному кубику з Росслінської каплиці. За наслідками дешифровки Мітчелл реконструював музичний твір, назвавши його "Росслінським мотетом". Він починається з ноти "сі", і саме цю ноту колишній криптоаналітик бачить в "гігантському гексагоні" Сатурну.

"Якщо геометрична фігура в Росслинській каплиці отримана таким же чином, яким утворився шестигранник на Сатурні, тобто за допомогою вібрації і звуку, то це означає, що Сатурн буквально співає нам музичний твір", - заявив Мітчелл.

Росслинська каплиця фігурує в романі Дена Брауна "Код да Вінчі", і успіх книги зробив церкву надзвичайно популярним місцем серед туристів. У британській пресі її все частіше називають “каплицею да Вінчі”.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.