Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поліція назвала людей, які підклали вибухівку під авто Шеремета

Кримінал 7041 перегляд

Опубліковано - 12.12.2019 19:28 | Всі новини | Версія для друку

Поліція назвала людей, які підклали вибухівку під авто Шеремета
Поліція назвала людей, які підклали вибухівку під авто Шеремета
За висновками правоохоронців, люди, які заклали вибухівку під авто журналіста Павла Шеремета - це Андрій Антоненко і Юлія Кузьменко.

Загалом у справі про вбивство Павла Шеремета вже затримали п’ятьох осіб. Про це на пресбрифінгу у Києві повідомив генерал Євген Коваль.

За його словами, слідство провело 800 виймок документів, допитала 3 тис. осіб, проаналізували тисячі телефонних абонентів і телефонів. Слідчі проаналізували дані з камер спостереження, а також ходу підозрюваних та провели сотні експертиз.

На підставі проаналізованих матеріалів, у поліції склали схему руху підозрюваних.

Під час брифінгу продемонстрували відео, як ймовірно закладали вибухівку під авто журналіста, також показали відео з чоловіком, на якому була куртка з принтом.

За словами генерала, фігуранти у справі вбивства Шеремета фігурували у інших справах про вибухи.

Цей принт з куртки слідчі впізнали на фото, які стосувалися іншого вибуху - підрив електроопори в Херсонської області в 2015 році. Вивчивши коло осіб, поліцію зацікавив громадянин Антоненко, бо він часто носить одяг, який схожий на одяг підозрюваного у вбивстві журналіста.

Поліція зупинилась на версії про те, що Шеремета вбили для дестабілізації соціально-політичної ситуації в державі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що є дозвіл слідства на оприлюднення деталей розслідування і заявив: "Де та межа, коли патріотизм перетворюється на зраду країни".

Затримані

Раніше керівник МВС Арсен Аваков оголосив про підозри і затримання фігурантів справи про вбивство відомого журналіста Павла Шеремета.

Серед них, зокрема - рок-музикант і військовий Андрій Антоненко, відомий також як Riffmaster.

Андрій Антоненко - волонтер, який пішов на контракт у Сили спецоперацій. Він також є автором гімну ССО "Тихо прийшов, тихо пішов".

Журналістка Insider Ольга Худецька також написала про інших фігурантів справи: "Юлія Кузьменко, волонтерка, в цивільному житті лікарка, заввідденням рентгенографії. Повідомив адвокат Влад Добош, він їде до неї на обшук теж".

На початку листопада поліція також затримала у справі Шеремета колишніх добровольців і учасників АТО Владислава та Ірину Грищенків.

Згодом Владислав Грищенко заявив у суді, що слідство пропонувало йому визнати винним в обмін на свободу його дружини.

Справа Павла Шеремета

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року: автомобіль, в якому він перебував, вибухнув прямо посеред Києва, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького.

Попри те, що представники української влади неодноразово називали встановлення винуватців злочину "справою честі", успіхів в розслідуванні досягнуто не було.

У Нацполіції заявляли, що пріоритетною версією слідства є вбивство Павла Шеремета, пов’язане з його журналістською діяльністю. Втім, генпрокурор Юрій Луценко минулого року зазначав, що "серйозного прогресу" у справі немає.

У третю річницю загибелі Шеремета, його друзі та колеги влаштували акцію "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді" і закликали притягти керівників правоохоронних органів до відповідальності.

В липні 2019 року президент Володимир Зеленський провів зустріч з очільниками МВС і Нацполіції щодо загибелі Павла Шеремета, під час якої голова держави пообіцяв, що результат у цій справі буде.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.