Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Обмін полоненими до кінця року узгодили

Війна з Росією (АТО) 3927 переглядів

Опубліковано - 23.12.2019 18:09 | Всі новини | Версія для друку

Обмін полоненими до кінця року узгодили
Обмін полоненими до кінця року узгодили
Під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи домовился про взаємне звільнення полоненими до кінця року, написала на своїй сторінці у Facebook Дарка Оліфер, прессекретар Леоніда Кучми, який у цій групі представляє Україну.

Рані представник Росії на переговорах Борис Гризлов заявив журналістам, що контактна група узгодила умови звільнення та обміну полоненими до кінця грудня у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених".

"Контактна група узгодила умови звільнення і обміну утримуваних осіб до кінця року", - цитує Гризлова агенція "Інтерфакс".

Відповідно до домовленостей, готується обмін людей, утримуваних на території "ДНР" і "ЛНР".

Як кажуть джерела ВВС News Україна, близькі до Офісу президента, у списку людей, яких готує на обмін Київ, можуть опинитися не лише громадяни Росії і не тільки ті, кому інкримінують статті про тероризм.

Зокрема, може йтися про включення до списку громадян України колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких судять за звинуваченням у злочинах під час Євромайдану.

Великий обмін, про який домовилися в Парижі Володимир Зеленський та Володимир Путін, якщо він відбудеться, стане першим масштабним обміном за два роки.

У грудні 2017 року Україна передала самопроголошеним республікам 233 затриманих в обмін на звільнення 73 людей.

Скількох обміняють

Президент Зеленський заявив після саміту, що це буде перший етап, під час якого Київ планує повернути додому 72 українців.

Наступні етапи - це обмін людей, які перебувають в анексованому Криму та Росії, у тому числі кримських татар.

У вересні Служба безпеки України повідомляла, що загалом на території "ДНР" та "ЛНР" у полоні перебуває 227 українців. Ще 258 вважаються такими, що зникли безвісти.

Правозахисники наголошують: точна кількість людей, яких утримують в ОРДЛО, не відома. Головна причина - бойовики не підтверджують утримання тих, кого Україна вносить до списків на звільнення.

Кого може передати Україна?

Кількість утримуваних в Україні, яких Київ може передати Росії, до останнього часу була засекреченою.

Проте, ідучи у відставку, колишній генеральний прокурор Юрій Луценко у виступі в парламенті назвав загальну цифру - 1 100 осіб.

"Генеральна прокуратура разом із СБУ має 1 100 засуджених терористів - можемо міняти побатальйонно", - заявив він у серпні 2019 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.