Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС: Відкриття залізниці на Кримському мосту порушує суверенітет України

Політика 4238 переглядів

Опубліковано - 23.12.2019 18:21 | Всі новини | Версія для друку

ЄС: Відкриття залізниці на Кримському мосту порушує суверенітет України
ЄС: Відкриття залізниці на Кримському мосту порушує суверенітет України
Залізниця на Керченському мосту є примусовою інтеграцією Криму з Росією та його ізоляцією від України, наголосили в Європейській зовнішньополітичній службі.

Завершення будівництва залізничної ділянки Керченського мосту та відкриття сполучення з Кримським півостровом без згоди Києва є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Про це у понеділок, 23 грудня, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС). "Залізничне сполучення - це ще один крок до примусової інтеграції незаконно анексованого півострова з Росією та ізоляції Криму від України, частиною якої він залишається", - йдеться в заяві.

Представник Європейської зовнішньополітичної служби також зазначив, що Кримський міст обмежує проходження суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі. "ЄС очікує, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне проходження через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", - заявив він.

При цьому ЄС вкотре наголосив на підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. "ЄС не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Кримського півострова Росією", - йдеться в комюніке.

Як повідомлялося, 23 грудня із Санкт-Петербурга до Севастополя вирушив перший рейсовий потяг, яки їде по Кримському мосту до анексованого півострова. Під час офіційної церемонії президент РФ Володимир Путін проїхався в потязі Кримським мостом. Він заявив, що відкриття кримського залізничного мосту свідчить про "здатність Росії реалізовувати проєкти світового рівня".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.