Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США передадуть Україні три катери класу «Айленд» та продадуть «Джавеліни»

Політика 4776 переглядів

Опубліковано - 15.01.2020 18:56 | Всі новини | Версія для друку

США передадуть Україні три катери класу «Айленд» та продадуть «Джавеліни»
США передадуть Україні три катери класу «Айленд» та продадуть «Джавеліни»
Цього року Україна отримає допомогу США на суму у 698 мільйонів доларів: оборонної допомоги на 250 мільйонів та фінансово-економічної – на 448 мільйонів.

Про це під час спілкування із журналістами заявив посол України у США Володимир Єльченко.

При цьому військова допомога, у разі виконання Україною певних умов із реформування українських збройних сил та приведення їх до стандартів НАТО, а також використання першої частини суми, може бути збільшена до 300 мільйонів доларів.

Пріоритетом співпраці Міністерства оборони України та Пентагону у 2020 році було визначено посилення флоту, сказав посол. Цього року запланована передача Україні трьох катерів класу «Айленд», на кожен з яких буде встановлено обладнання та зброя на 10 мільйонів доларів. Це на додачу до двох катерів того ж класу, що вже надійшли в Україну.

«Є такий термін як «москітний флот», тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим та морякам на Чорному і Азовському морях», - сказав Єльченко.

Також Україна вперше напряму закупить в Пентагона ракетні комплекси «джавеліни» на суму в 36,5 мільйонів доларів. Ця сума, підкреслив посол, не входить в загальну суму військової допомоги США Україні.

«Вони не входять в ту суму допомоги США, але це важливо тому що це вперше такого роду контакт безпосередньо з Пентагоном. Він відкриває нам шляхи для реалізації деяких інших проектів, про які зараз ведуться переговори», - сказав він.

Також США продовжуватимуть програму військових навчань на Яворівському полігоні у Львівській області. Всього, повідомили у Посольстві України в США, з 2014-го року Сполучені Штати виділили Україні 1,6 млрд. доларів допомоги на посилення безпеки і оборони, що становить 92% всієї закордонної військово-технічної допомоги за цей період.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.