Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Київі так і не побачили належної реакції з боку Ірану щодо знищення пасажирського літака

Політика 3469 переглядів

Опубліковано - 30.01.2020 12:49 | Всі новини | Версія для друку

У Київі так і не побачили належної реакції з боку Ірану щодо знищення пасажирського літака
У Київі так і не побачили належної реакції з боку Ірану щодо знищення пасажирського літака
Україна не бачить належної реакції з боку Ірану щодо розслідування авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном, наголосив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Українська сторона поки що не бачить належної реакції Ірану в питанні розслідування обставин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерана, питання створення міжнародної слідчої групи також іще не вирішено. Про це в оприлюдненому в четвер, 30 січня, інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Ми працюємо з нашими міжнародними партнерами. Кілька разів зверталися із запитами про міжнародно-правову допомогу до іранського уряду. Також я звертався письмово до генерального прокурора Ірану. Ми направляли запит на інформацію, необхідну для розслідування, просили про допит певних людей, про отримання визначених речових доказів, зокрема залишків літака. Але відповіді на всі ці запитання ми ще не отримали, - поки що ми не бачимо тієї реакції з боку іранської влади, яку хотіли б бачити", - розповів генпрокурор.

Водночас Рябошапка повідомив, що активно спілкується з представниками країн, громадяни яких загинули під час аварії літака. "Ми обговорювали створення міжнародної слідчої групи. Поки що немає фінального результату, але проект угоди про створення групи підготовлено, ми передали його посольствам кількох країн, зокрема Ірану, щоб мати можливість працювати в рамках слідчої групи", - наголосив він. За словами генпрокурора, міжнародна група з розслідування може бути створена в найближчі два тижні.

Також Рябошапка заявив, що Україна наполягає на розшифровці чорних скриньок збитого під Тегераном літака МАУ на своїй території. "Річ не в тому, що стосовно чорних скриньок немає відповіді, а в тому, що ці відповіді змінюються кілька разів на день. Різні посадові особи в Ірані надають різну інформацію, тому ми не маємо остаточного розуміння", - розповів генпрокурор. "Наша позиція полягала й полягатиме в тому, щоб розшифровка скриньок відбувалася в Україні", - наголосив він.

Генпрокурор пояснив, що фактично проводиться два розслідування. Одне - цивільне, в рамках Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Конвенції про уніфікацію деяких правил міжнародних повітряних перевезень, друге розслідування - кримінальне.

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.