Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

Економіка 2883 перегляди

Опубліковано - 12.03.2020 18:54 | Всі новини | Версія для друку

МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України
МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України
Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив готовність нового уряду України продовжувати втілення реформ та макроекономічної політики задля стійкого зростання, а також висловив готовність підтримувати ці зусилля, зокрема через нову програму EFF.

Таку відповідь озвучив 12 березня у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс на запитання Укрінформу про перспективи нової програми МВФ для України після урядових змін.

"Дійсно, минулого тижня в Україні був призначений новий уряд, який просигналізував, що хоче продовжувати тісну співпрацю з МВФ, включно щодо (нової – ред.) програми підтримки Фонду", - підкреслив Райс.

При цьому він зауважив, що влада в Києві дала чітко зрозуміти, в тому числі в останніх заявах, що має намір надалі запроваджувати макроекономічну політику, "щоби досягти стійкого зростання". Він підкреслив, що з українського боку йшлося, передусім, про збереження економічної стабільності й просування реформ.

"Ми готові повною мірою підтримувати зусилля України щодо реформ, а також політику, спрямовану на досягнення цих цілей", - наголосив офіційний представник МВФ на запитання по новій програмі.

Як повідомлялося раніше, напередодні американське інформагентство Bloomberg повідомило, що МВФ стурбований зміною влади в Україні та можливим впливом олігархів на новий Кабмін. У результаті кредит МВФ для України в розмірі 5,5 млрд дол. може бути затриманий на місяці.

На початку грудня минулого року, після телефонної розмови Президента Володимира Зеленського й директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, сторони досягли попередньої домовленості про нову трирічну програму у форматі розширеного фінансування (EFF) на загальну суму 5,5 млрд дол.

При цьому було підкреслено, що Україна має виконати попередні умови. Це стосувалося, зокрема, зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією, посилення конкурентного середовища, відкритості ринків, зменшення ролі олігархів, продовження розсудливої фіскальної політики з метою забезпечення стійкого розвитку в середній перспективі, а також незалежності й фінансової стабільності Нацбанку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.