Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісарка закликала країни ЄС рятувати фірми від поглинання китайцями

Світ навколо нас 2438 переглядів

Опубліковано - 13.04.2020 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісарка закликала країни ЄС рятувати фірми від поглинання китайцями
Єврокомісарка закликала країни ЄС рятувати фірми від поглинання китайцями
Європейські уряди мають запобігти скуповуванню підприємств з боку компаній з Китаю, наголосила заступниця голови Єврокомісії Маргрете Вестагер. Брюссель не заперечуватиме проти купівлі компаній державами через кризу.

На тлі економічної кризи у зв’язку з пандемією нового коронавірусу в Європейській Комісії заохочують уряди країн-членів ЄС купувати частки в підприємствах у разі загрози їхнього поглинання з боку копманій з Китаю. "Ми не бачитимемо жодних проблем у діях держав, якщо вони за необхідності діятимуть як учасники ринку і купуватимуть частки (в компаніях. - Ред.), щоб запобігти поглинанням подібного роду", - сказала вона британському виданню Financial Times, коментуючи плани ЄС щодо захисту бізнесу на тлі пандемії коронавірусу.

"Дуже важливо усвідомлювати, що існує справжній ризик, що вразливі підприємства можуть стати об’єктом поглинання. Ситуація зараз дійсно вимагає, щоб ми працювали дуже інтенсивно", - наголосила Вестагер в інтерв’ю, обуплікованому в неділю, 12 квітня.

Економіку ЄС рятуватимуть сотнями мільярдів євро

У п’ятницю, 10 квітня, міністри фінансів країн-членів ЄС домовилися про пакет допомоги обсягом 500 мільярдів євро для підтримки економіки країн Євросоюзу, які найбільше постраждали від пандемії COVID-19. Для них передбачені кредитні лінії обсягом до 240 мільярдів євро в рамках Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

Ще 200 мільярдів євро з гарантійного фонду Європейського інвестиційного банку EIB призначені для кредитів підприємствам. Крім того, ще 100 мільярдів євро мають виділити на запропоновану Єврокомісією програму SURE для переведення співробітників підприємств в режим неповної зайнятості. Додатково планується створити тимчасовий Фонд відновлення (Recovery Fund), кошти з якого спрямують на оздоровлення економіки.

В Німеччині пропонують стежити за поглинаннями фірм

Своєю чергою, група депутатів Християнсько-соціального союзу (ХСС) в німецькому Бундестазі підготувала план зі зниження залежності Німеччини та Європейського Союзу від світових ринків в разі можливих пандемій в майбутньому. Серед інших пропозицій - захист німецьких компаній від поглинань в разі криз. Уряд повинен вивчати кожну спробу іноземної особи придбати в німецькій фірмі частку більш ніж в 10 відсотків, вважають у групі депутатів від ХСС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.